Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

De Auto Dog Brush Petite

Pijnloos. Moeiteloos. Borstelen.

Pijnloos en snel
borstelen

Geruisloos
en comfortabel

Makkelijk schoon
te maken

Lichtgewicht
ontwerp

Borstelen hoeft geen strijd te zijn

Een borstel die, in tegenstelling tot normale borstels, de vacht niet beschadigt en comfortabel borstelt voor zowel mens als dier.

De ADB Petite is een automatische borstel die vanwege het formaat ideaal is voor de vachtverzorging van alle langharige huisdieren zoals honden, katten en konijnen.

Het verkort de borsteltijd aanzienlijk in vergelijking met een normale borstel. Daarnaast is de borstel licht en makkelijk schoon te maken.

Samanta
Lees verder
Ik ben doodle trimster en heb zelf ook twee doodletjes in huis. Het borstelen is altijd een zware klus. Maar wat ben ik blij met de Petit ADB. Zo fijn, je bent sneller klaar met borstelen maar wat ik nog fijner vind de hond heeft er minder last van en klitten doen ook minder pijn om eruit te krijgen. Ik ben zeer tevreden en kan niet meer zonder. Een echte aanrader dus.
Tess
Lees verder
Nu al heel tevreden! Het is even investeren om mijn hond er aan te laten wennen, maar het borstelt ontzettend gemakkelijk door, zelfs bij klitten. Het voelt ook zichtbaar minder vervelend voor mijn hond dan de borstel die ik eerder gebruikte. Ons wekelijkse borstelmoment wordt zo een stuk minder vervelend.
Suzanne
Lees verder
Onze labradoodle had best wat klitten die ik er lastig uit kreeg, ik wist niet wat ik kon verwachten van de auto dog brush. Toch besteld en geen seconde spijt. De eerste keer vond de hond het een beetje eng en ik moest ook even wennen maar nu gaat het heel goed! De klitten in zijn nek zijn al weg! Nu ben ik elke week een uurtje bezig en heel tevreden en de hond ook…..zeker de moeite waard om aan te schaffen voor zulke vachten!
Angelique de Haan
Lees verder
Ontzettend blij met de nieuwe ADV voor onze mini labradoodle! Het scheelt zoveel tijd, kracht en ze vindt het helemaal prima als ik haar hiermee kam. Snoer is niet erg lang, maar hier komt een oplossing voor (externe powerbank). Service en communicatie van huisdieren.nl is super. Echte aanrader!
Parejo
Lees verder
Het borstelen van mijn labradoodle met wolvacht gaat vele malen sneller. Hij vindt het heerlijk en gaat er ook lekker voor liggen. Het appraat is licht van gewicht, het maakt het borstelen veel minder zwaar dan met de hand.
L. vd Veen
Lees verder
Geweldige manier van borstelen. Het geluid is niet heel luid, onze Doodle stoort zich hier niet aan. De vilt/klitten zijn goed weg te krijgen door de snelle rotaties. Daar kan geen handborstel tegenop! 1x in de week met de ADB kammen, en je Doodle hoeft niet meer kortgeknipt te worden!
Niels van der Ouderaa
Lees verder
Het kammen van een Labradoodle is veel werk en kost mij normaal tussen de 1.5 en 2 uur om dit goed te doen. Met de ADB ben ik nu iets meer dan een uur bezig. Het is een stuk minder zwaar dan met de hand. Service en reactie snelheid van huisdieren.nl is top. Ik ben er erg blij mee.

Makkelijk schoon te maken en uit elkaar te halen

Bekijk in het filmpje hiernaast hoe makkelijk het is om de Auto Dog Brush schoon te maken en te onderhouden. Bovendien zijn onderdelen als de borstelband los te bestellen. 

Het grondig schoonmaken van de ADB Petite garandeert een langere levensduur, zodat jij en je viervoeter lang van de ADB kunnen genieten. 

Je huisdier zal je bedanken

Veelgestelde Vragen over de Auto Dog Brush Petite

Een automatische borstel waarin een borstelband zit met 75 rijen pinnetjes , vergelijkbaar met de pinnen van een Activet / Les Pooches borstel , die gestage borstelbewegingen maakt zo’n 540 per minuut.

Nee, wij zijn veel te dol op dieren om iets te gebruiken wat ze pijn zou doen!

De borstel is uitvoerig getest inclusief op eigen hoofd.

De borstelpinnetjes zijn flexibel en steken niet uit.

Laat de borstel zijn werk doen zonder druk.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je de borstel minutenlang op 1 plek houdt.

De borstelband van de ADB Petite bestaat uit 75 rijen borstelpinnen die in een schuinstand staan ten opzichte van de huid en elkaar continue opvolgen.

Door de schuinstand borstelt de ADB Petite volgens de zogeheten laagjes methode (line-brushing)

Elke rij borstelpinnen lichten een paar haren tegelijk op uit een klit, de volgende ook weer en de volgende ook weer en dit blijft zo continue doorgaan waardoor klitten losser worden en uiteindelijk helemaal weg geborsteld zijn.

De borstelband van de ADB Petite bestaat uit 75 rijen borstelpinnen die in een schuinstand staan ten opzichte van de huid en elkaar continue opvolgen.Door de schuinstand borstelt de ADB Petite volgens de zogeheten laagjes methode (line-brushing)Elke rij borstelpinnen lichten een paar haren tegelijk op uit een klit, de volgende ook weer en de volgende ook weer en dit blijft zo continue doorgaan waardoor klitten losser worden en uiteindelijk helemaal weg geborsteld zijn.

Er zijn grofweg 2 methodes

 Methode I  Deze methode kun je gebruiken bij regelmatig borstelen of bij een wat minder geklitte vacht.

Met lange halen van boven naar beneden maak je overlappende banen over het lijfje van je dier.Methode II  Deze methode gebruik je het beste bij een behoorlijk geklitte enigszins vervilte vacht of dieren met een ondervacht of sterk gekrulde vacht.

Je borstelt laagje voor laagje de vacht onder je handen vandaan , werk in een handig overzichtelijk patroon voor jezelf.

Wij vinden op de zij liggend op een (trim) tafel het makkelijkste werken.


Er zijn grofweg 2 methodes

 Methode I  Deze methode kun je gebruiken bij regelmatig borstelen of bij een wat minder geklitte vacht.

Met lange halen van boven naar beneden maak je overlappende banen over het lijfje van je dier.

Methode II  Deze methode gebruik je het beste bij een behoorlijk geklitte enigszins vervilte vacht of dieren met een ondervacht of sterk gekrulde vacht.

Je borstelt laagje voor laagje de vacht onder je handen vandaan , werk in een handig overzichtelijk patroon voor jezelf.

Wij vinden op de zij liggend op een (trim) tafel het makkelijkste werken.

Op onze Facebookpagina of die van Auto Dog Brush vind je meer video’s.

Ja , de ADB petite kamt zonder moeite de losse haren eruit.

Een vaak tijdrovende klus maar met de ADB petite gaat dit vele malen sneller.

Bij dit soort vachten raden wij wel de speciale ADB stofzuigerslang aan zodat je borstelband minder snel vol loopt met haren.

Ja zeker de ADB petite kamt zo zachtaardig en dat maakt de borstel ook geschikt voor kleinere dieren zoals bijvoorbeeld katten en konijnen.

Alles met een vacht van ongeveer 2,5 tot 15 cm.

De ADB petite vervangt geen trimbeurt , het is wel een ideale borstel om de vachtgoed klitvrij te houden tussen de trimbeurten door.Een klus waar best wat tijd in gaat zitten en je nu hopelijk met meer plezier doet!Je trimster zal er ook blij mee zijn ; )

De borstel is uitvoerig getest en gekeurd.

Ook zit er een automatische beveiliging op zodat de borstel onmiddellijk stopt als er per ongeluk een staart , een oor of je sjaal in verdwijnt.

 

Het geluid is te vergelijken met een tondeuse.

Nee , de ADB petite werkt op stroom oftewel stekker in het stopcontact.

Wel is er een externe powerbank voor de ADB petite verkrijgbaar.

Op die manier kun je borstelen waar je wil,  zoals bijvoorbeeld de tuin , als er geen stopcontact in de buurt is.

Het moet niet maar kan wel.Door middel van een los te verkrijgen universele slang is de ADB petite aan je eigen stofzuiger te koppelen en zo zuig je tijdens het borstelen meteen alle huidschilfers , stof en losse haren weg.Wij raden het aan bij vachten met een ondervacht of als je gevoelig bent voorkleine haartjes en stof.

Ja zeker, alle losse onderdelen zijn te koop in onze webshop.

Voor technische onderdelen zoals het motortje kun je altijd even contact opnemen met ons via [email protected]

De ADB petite is een Nederlands product , hier ontwikkeld en grotendeels in Nederland geproduceerd.

Schrijf een review