Skip to content
Portrait Of Dog Against Colored Background

Hoe lang mag een puppy wandelen?

Het buiten lopen is voor je puppy reuze interessant! Denk maar eens aan alle nieuwe luchtjes en geluiden die hij daar ontdekt. En wat dacht je van alle vriendjes die hij daar kan ontmoeten? Puppy’s mogen vaak naar buiten, maar nog niet te lang achter elkaar wandelen. Dat zou te belastend zijn voor hun gewrichten en spieren, die nog volop in ontwikkeling zijn.

Hoe lang mag de wandeling van mijn puppy duren?

Als richtlijn kun je aanhouden dat de leeftijd van je puppy in aantal weken, het aantal minuten is dat elke wandeling mag duren.

Gaat je kleine wandelaar bij de volgende uitlaatronde weer enthousiast mee? Dat is de duur van jullie buitenavonturen goed geweest. Als je puppy moeilijk overeind komt en/of huiverig is om weer te gaan lopen, dan kun je de rondes nog wat inkorten.

Het is buiten fijn spelen

Samen buiten lopen geeft jou en je pup niet alleen beweging, het versterkt ook jullie band. Natuurlijk is je kleintje erg onder de indruk van alle nieuwe ervaringen en daarom heeft hij jou nodig als veilig baken.

Samen snuffelen, spelen en ontdekken… De soortgenootjes die je puppy buiten tegenkomt zorgen voor extra socialisatie. Het is wel verstandig om de fysieke grenzen van je kleintje in de gaten te houden, zelf is hij zich daar nog niet zo bewust van. Je pup ziet een grote, volwassen hond misschien als een leuk klimrek, maar die is veel sterker dan hij. Daardoor zou de volwassen viervoeter hem onbedoeld pijn kunnen doen.

Kleine plasjes, grote plasjes

Om je puppy met zindelijkheid te laten oefenen, kun je hem het beste na iedere maaltijd en ieder dutje uitlaten. Uiteindelijk bouw je dat af naar de minimaal vier rondes per dag die je met een volwassen hond loopt.

Het parcours

Om het nog onvolgroeide skelet van je puppy te beschermen, laat je het kleintje rechtlijnig lopen en bewandelen jullie samen alleen vlakke oppervlakten. Dus liever nog even geen heuveltjes, spannende obstakels of zand waarin de puppypootjes weg kunnen zakken. Ook traplopen is niet goed voor een jonge pup in de groei. 

Reacties

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen voor jou

De waardering van www.huisdieren.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 270 reviews.
2928