Skip to content

Opvang

Logeeradresje voor hond of kat. 

Een dierenpension kan een prima opvang zijn voor je hond of kat als jullie op vakantie zijn. Maar hoe vind je een fijn pension en waar moet je op letten?

Verschillende soorten dierenpensions

Er zijn dierenpensions speciaal voor honden en katten, maar er zijn ook pensions die allebei verwelkomen. Wat je kiest hangt vooral af van jouw persoonlijke voorkeur. Als je verschillende huisdieren onder te brengen hebt, is het natuurlijk wel makkelijk om ze op hetzelfde adres te laten logeren.

Vraag eens rond in je netwerk

Je kent waarschijnlijk mensen die ook een huisdier hebben. Misschien hebben zij al goede of juist slechte ervaringen met een pension. Dat kunnen hele waardevolle referenties zijn. Tip: Vraag naar wat er precies zo goed of slecht was. Hun wensen en verwachtingen kunnen natuurlijk anders zijn dan die van jou.

Vragenlijstje eerste bezoek

Breng voordat je een keuze maakt een bezoekje aan een pension om een eerste indruk te krijgen. Vragen die je kunt stellen:

 

 • Heeft het pension een bewijs van vakbekwaamheid 
 • Is het aangesloten bij Dibevo  en/of heeft het een Dierbaar-keurmerk 
 • Hoe vaak worden de verblijven schoongemaakt?
 • Welke vaccinatie-eisen gelden er?
 • Zit je dier alleen in een ruimte of wordt het omringd door soortgenootjes?
 • Zijn er binnen- én buitenverblijven?
 • Hoe worden de baasjes op de hoogte gehouden van het verblijf van hun dier?
 • Wordt er rekening gehouden met persoonlijke wensen?
 • Wat doet het pension als een dier ziek wordt?
 • Is er ook ruimte voor vermaak en liefdevolle aandacht?
 • Kan je dier een keer ‘proeflogeren’?

“Alles lijkt te kloppen, maar ik heb er geen goed gevoel bij”

Krijg je bij de kennismaking geen goed gevoel bij een pension? Probeer je intuïtie dan niet weg te cijferen en kies voor een andere opvang. Jij kent je dier het best. Bovendien is het belangrijk dat je je vriendje ergens met een gerust hart achter kunt laten.

Een oppas met persoonlijke aandacht

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een particuliere hondenoppas zoals bijv Petbnb. Een groot voordeel daarvan is de persoonlijke aandacht die hij/zij je dier kan geven en dat je hond of kat in een huiselijke sfeer verblijft.

Huisdieren.nl werkt samen met Petbnb die diverse opvang- en uitlaatdiensten aanbiedt bij jou in de buurt.

 Hier kunnen baasjes onderdak vinden voor hun huisdier bij oppassen die zich aanbieden op de site. Petbnb is een platform voor dierenliefhebbers. Petbnb koppelt huisdiereigenaren aan huisdierliefhebbers die graag voor jouw huisdier zorgen.Wil je meer weten, of heb je opvang nodig, klik op onderstaande link.

De waardering van www.huisdieren.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 270 reviews.
2928