Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.
Hond

Alles wat je moet weten over de ontlasting van je hond

Als hondenbezitter is het belangrijk om goed op de ontlasting van je hond te letten. De gezondheid van je hond kan namelijk vaak worden afgelezen aan de kwaliteit en consistentie van zijn ontlasting. Dubbele reden dus om de ontlasting van je hond op te ruimen met een zakje. ; ) Een handige tool die je hierbij kan helpen is de Bristol Stool Chart. In dit artikel leggen we uit wat deze chart is en hoe je deze kunt gebruiken om de gezondheid van je hond te monitoren.

Hond

Het gevaar van grasaren: bescherm je hond

De structuur van grasaren maakt ze bijzonder gevaarlijk voor honden. Ze kunnen gemakkelijk door de huid heen dringen en vervolgens onderhuids blijven bewegen, wat ernstige ontstekingen en abcessen kan veroorzaken. Vaak komen grasaren terecht in de oren, neus, ogen, poten en zelfs in de mond van honden. Hier zijn enkele specifieke problemen die grasaren kunnen veroorzaken:

Interessant

Spelen maar! Waarom spelen zo belangrijk is.

Spelen is super belangrijk voor je trouwe viervoeter of je spinnende vriendje. Niet alleen omdat het reuze leuk is, maar ook omdat het hun algehele welzijn enorm ten goede komt. Hier is waarom speeltijd bovenaan je lijstje zou moeten staan als je denkt aan het geluk van je huisdier.

Hond

Honden Etiquette op Straat: Een Handleiding voor Baasjes

De wereld is zoveel vriendelijker met een beetje wederzijds respect en begrip. Door deze eenvoudige regels te volgen, zorgen we niet alleen voor een veiligere en aangenamere omgeving voor onze honden, maar ook voor onszelf.

Hond

Slaap , waarom jouw hond zoveel uur rust nodig heeft.

Allereerst is het goed om te weten dat honden gemiddeld tussen de 12 en 14 uur slaap per dag nodig hebben. Puppies, oudere honden en bepaalde rassen kunnen zelfs nog meer slaap nodig hebben, soms wel tot 18 uur per dag! Deze slaap is cruciaal voor hun gezondheid, humeur en algemeen welzijn.

Schrijf een review