Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Binnenspeeltips voor je huisdier

In de wintermaanden zitten jij en je huisdier misschien wat meer binnen. Maar ook daar kan je hond, kat of konijn volop spelen. En nog leuker: jij kan als baasje gewoon meedoen. Zo versterk je gelijk jullie onderlinge band…

Waarom spelen zo belangrijk is

Spelen is ontzettend belangrijk voor huisdieren. Het daagt hen mentaal uit, gaat verveling en stress tegen en zorgt bovendien voor wat extra beweging. Ook aan het bedenken van allerlei indooractiviteiten voor je huisdier kun je veel plezier beleven. Ga na waar je hond, kat of konijn enthousiast van kan worden en wees creatief.  Om je alvast inspiratie te geven, zetten we vijf speeltips op een rij.

Speeltip 1: klein parcours uitzetten

Een parcours kan leuk zijn voor honden, katten, konijnen en eventueel ook voor cavia’s. Hiervoor kun je bijvoorbeeld houten blokjes, pvc-buizen en stenen gebruiken. Natuurlijk moet je wel goed op de veiligheid van je dier letten. Het afleggen van een parcours vraagt wel om wat oefening, en zeker in het begin zullen daar snacks aan te pas moeten komen. Maar het is een grappige manier om je dier extra te laten bewegen.

Speeltip 2: balletje-balletje

Voor deze binnenspeeltip heb je niet veel nodig: drie kartonnen bekertjes en een klein balletje. Veel katten vinden dit reuze interessant, sommige honden – en zelfs konijnen – ook, mits je het balletje voor een snack inwisselt. Balletje-balletje vraagt een superconcentratie van je dier en is daarmee een leuk intelligentiespelletje.

Speeltip 3: speuren of jagen

Honden kun je leren om op het commando ‘zoek’ naar iets te speuren. Vooral jachthonden zijn echte snuffelaars en zetten hun neus graag in. Onze huistijgers zijn eerder jagers en worden vooral getriggerd door dingen die bewegen. Heel leuk zijn bijvoorbeeld de hengels waar een kattenspeeltje aan vastzit.

Speeltip 4: kartonnen doos

Waar een kartonnen doos al niet goed voor is… De meeste katten amuseren zich er kostelijk mee. Knip gaten in een doos, gebruik meerdere boxen op elkaar, hang er interessante speeltjes in; je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Ook heel leuk is om de dozen samen met je kinderen te versieren, dan maak je er gelijk een gezamenlijk projectje van.

Speeltip 5: voerbal

Bij dierenspeciaalzaken vind je voerballen voor honden, katten en voor konijnen. In de bal stop je wat brokjes of kleine trainingssnoepjes, die je huisdier er vervolgens uit kan krijgen door met de bal te rollen. Hiervoor moet je vriendje hem met zijn poot of neus aanduwen. De meeste voerballen hebben verschillende moeilijkheidsgraden.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review