Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Licht in de duisternis

Als je met je hond in het donker wandelt, vallen jullie voor automobilisten en andere weggebruikers niet op. En zeker bij het oversteken of op de weg lopen, is zichtbaarheid natuurlijk superbelangrijk. Maar ook als je hond even wegschiet kan een lampje of reflecterend hesje ander verkeer waarschuwen. Inspiratie en keuzetips om jou en je viervoeter veilig door het donker heen te helpen.

Hoe maak je een hond zichtbaar?

Met verschillende veiligheidsspullen kun je de zichtbaarheid van je hond vergroten:

Welke attributen je kiest hangt af van je eigen voorkeur en die van je viervoeter. Je vriendje mag er natuurlijk geen last van hebben tijdens het uitlaten.

Voor de baas…

Hondenbaasjes denken vaak allereerst aan de veiligheid van de viervoeter. Maar vergeet ook jezelf niet! Jouw zichtbaarheid buiten is net zo belangrijk. Hiervoor zijn reflecterende kleding , hesjes en lichtgevende banden handig. Deze worden ook veelgebruikt door hardlopers om veilig in het donker te kunnen sporten.

Kies je voor reflecterend of lichtgevend?

Reflecterende spullen hebben effect zodra er licht op schijnt, terwijl lampjes jou en je dier onafhankelijk zichtbaar maken. Daarentegen werken lichtgevende attributen op batterijen of een accu, die onverhoopt tijdens het wandelen dienst kan weigeren. Het één is dus niet per se beter dan het ander. Voor het overige verkeer zijn reflecterende kleding of hesjes genoeg om jou en je hond te zien. Om je hond te kunnen volgen tijdens het wandelen, zijn lampjes handiger. 

Zo wordt in het donker lopen nóg leuker

Oké, je hond in het donker uitlaten vraagt om wat extra maatregelen, maar kan net zo leuk zijn als bij daglicht. Wist je bijvoorbeeld dat er ook lichtgevende hondenballen zijn? Handig en superleuk voor je hond. Extra tips om het wandelen in het donker nog veiliger en leuker te maken:

  • Een zaklamp met een bandje om je hoofd geeft jou beter zicht op de paden én zorgt dat je je handen vrijhoudt;
  • Kies wandelroutes met goed verlichte paden en wegen;
  • Met een flexibele lijn loopt je hond niet los in het donker maar heeft hij toch volop bewegingsvrijheid. 

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review