Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Warm weer? Let op je huisdier.

Met de zomerse dagen in volle gang is het essentieel om extra zorg te dragen voor je dier. Honden zijn gevoelig voor warmte en kunnen gemakkelijk oververhit raken. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke maatregelen die je kunt nemen om je hond te beschermen tegen de hitte en ervoor te zorgen dat ze comfortabel blijven tijdens warm weer.

  1. Hydratatie: Zorg ervoor dat je hond altijd toegang heeft tot vers, koel water. Vul de drinkbak regelmatig bij en neem een fles water mee wanneer je samen op pad gaat. Dit is vooral belangrijk tijdens wandelingen of andere buitenactiviteiten.
  2. Schaduwrijke rustplaats: Creëer een schaduwrijke plek in je tuin waar je hond kan rusten en afkoelen. Dit kan onder een boom zijn of met behulp van een parasol. Zorg ervoor dat de plek goed geventileerd is en dat je hond altijd een koele plek heeft om te ontspannen.
  3. Beperk fysieke activiteit: Vermijd intense fysieke activiteit tijdens de warmste uren van de dag, meestal tussen 10.00 en 16.00 uur. In plaats daarvan kun je je hond ‘s ochtends vroeg of’ s avonds laat uitlaten wanneer de temperaturen lager zijn.
  4. Nooit achterlaten in een afgesloten auto: Laat je hond NOOIT(!) achter in een afgesloten auto, zelfs niet voor een korte periode. De temperatuur in een auto kan snel stijgen en fataal zijn voor je hond, zelfs met de ramen een beetje open.
  5. Bescherm hun poten: Het asfalt en andere oppervlakken kunnen extreem heet worden tijdens warm weer. Overweeg het gebruik van hondenschoenen om de poten van je hond te beschermen. Als het asfalt te heet is om je hand erop te houden, is het ook te heet voor de poten van je hond.
  6. Verkoelingstechnieken: Bied je hond verschillende manieren om af te koelen. Je kunt een zwembadje opzetten waarin je hond kan pootjebaden, een natte handdoek over hun lichaam leggen of zelfs een ventilator gebruiken om een briesje te creëren.
  7. Let op tekenen van oververhitting: Houd je hond nauwlettend in de gaten op tekenen van oververhitting, zoals excessief hijgen, kwijlen, lusteloosheid, braken of flauwvallen. Als je deze symptomen opmerkt, breng je je hond direct naar een koele omgeving en raadpleeg je een dierenarts.

Conclusie: Warm weer kan gevaarlijk zijn voor honden als er niet op de juiste manier voor wordt gezorgd. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de behoeften van je hond op hele warme dagen.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review