Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Dodelijke kattenziekte. Is jouw kat gevaccineerd?

In de omgeving van Harderwijk en Ermelo is een toename van een dodelijke kattenziekte gesignaleerd door dierenartsen.

Het gaat om het panleucopenie virus en kun je bij je kat herkennen aan sloomheid, braken, diarree en hoge koorts. Neem bij deze symptomen direct contact op met je dierenarts. Zowel binnen- als buitenkatten lopen gevaar om besmet te raken met de dodelijke kattenziekte. Het virus wordt verspreid via ontlasting, braaksel  traanvocht en speeksel en kan op die manier dus ook via jouw schoenen of kleding het huis in komen en daarmee ook je binnenkat besmetten. Ook kunnen vlooien het virus overdragen. Vooral katten en kittens die niet gevaccineerd zijn lopen gevaar om deze dodelijke kattenziekte te krijgen. Daarnaast zijn jonge kittens tot zes maanden het meest kwetsbaar voor de fatale gevolgen van de ziekte. 

Het is dus heel belangrijk dat je je kat of kitten laat inenten

Mocht je twijfelen of je kat de juiste inenting heeft dan kun je in het vaccinatie boekje van de dierenartspraktijk checken of je kat de grote cocktail recent heeft gekregen.

Dat kun je zien je aan de Tricat sticker die er dan in geplakt is.

Woon je in de buurt van Ermelo of Harderwijk dan raden dierenartsen aan om je kitten extra te laten inenten tegen de ziekte bij 9 , 12 en ook 16 weken.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review