Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Welkom, lieve puppy

Band opbouwen met puppy

Een sterke band opbouwen met je puppy helpt je kleintje door spannende tijden heen en zal er voor zorgen dat jij je dier beter begrijpt. Bovendien heeft iedere hond behoefte aan genegenheid en een soulmate voor het leven. 

Een band opbouwen begint met vertrouwen

Vertrouwen is de basis van de relatie tussen jou en je puppy, en dat heeft tijd nodig. Je kleintje is in een compleet nieuwe omgeving terechtgekomen; weg uit het nest, bij voor hem vreemde tweebeners. Om een band met jou op te kunnen bouwen heeft hij veiligheid, duidelijkheid en liefdevolle aandacht nodig. Laat je pup weten dat je er voor hem bent, blijf in zijn buurt en haal hem regelmatig aan, maar dring jezelf niet op. Respecteer de behoeften en grenzen van je hond en laat hem het tempo bepalen waarin hij aan zijn nieuwe thuis went. Zorg dat je je huisgenootje positief benadert en consequent op hem reageert. Het gevoel van veiligheid dat je pup daardoor zal ervaren is het begin van jullie vriendschap.

Hondenbabbels

Gesprekken voeren met een pup? Natuurlijk! Het babbelen tegen je viervoeter helpt je kleintje jouw stem beter te herkennen en om te ontspannen. Waar je het dan over hebt, maakt niet zoveel uit, zolang het maar rustig en positief is. Let hierbij ook op je lichaamshouding, want een gespannen baas die doet alsof hij helemaal zen is, daar trapt een puppy niet in!

Samen leren en spelen

Puppy’s hebben het maar druk; ze leren iedere dag nieuwe dingen en komen nieuwe soortgenootjes of mensen tegen. En wat is er nou leuker om al die dingen samen met je baas te ontdekken? Met z’n tweetjes een gehoorzaamheidstraining volgen is zeker een goed idee, maar besef wel dat het baasje vaak de meeste scholing nodig heeft ;-). De cursus zorgt voor extra interactie tussen jullie en helpt jullie band sterker te maken. En in jullie ‘vrije tijd’ is het fijn om samen kleine wandelingen te maken, spelletjes te doen en samen te relaxen. Het verzamelen van allemaal positieve ervaringen maakt de band tussen jou en je puppy ijzersterk.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review