Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Help , mijn hond eet poep

 

Als je hond poep eet is dat in jouw ogen smerig, maar honden eten ontlasting vaak met een reden. Ontdek waarom drollen aantrekkingskracht op je viervoeter kunnen hebben en hoe je ervoor kunt zorgen dat dit stopt.

 

Je hond eet poep omdat …

We kunnen ons er weinig bij voorstellen, maar sommige honden vinden het gewoon heerlijk om poep te eten. Ze zien het als een ware delicatesse; eet smakelijk! Maar vaker zit er een andere reden achter dit gedrag. Redenen waarom viervoeters ontlasting eten, ook wel coprofagie genoemd:

  • Medische oorzaken, bijvoorbeeld problemen met lever, maag of alvleesklier
  • Tekort aan voedingsstoffen
  • Een manier van aandacht vragen
  • Stress of verveling
  • Als pup aangeleerd

 

Een rammelende hondenmaag: tekorten toegelicht

Kies altijd voor kwalitatieve hondenvoeding die afgestemd is op de levensfase van je hond zodat je zeker weet dat die de juiste voedingsstoffen in de benodigde hoeveelheden bevat. En check de juiste portiegrootte op de verpakking van het voer. Daarmee kun je een tekort aan voedingsstoffen al deels voorkomen. Toch kan het alsnog gebeuren dat je hond te weinig binnenkrijgt. Dit heeft dan vaak te maken met een medische oorzaak, waardoor voedingsstoffen niet goed in het maagdarmkanaal worden opgenomen. Ook heeft sommige medicatie een verhoogd hongergevoel als bijwerking, iets om rekening mee te houden.

 

“Weet je, mijn baasje reageert altijd”

Tja, ook negatieve aandacht is aandacht. Poep eten kan daarom ook een manier zijn om een reactie bij het baasje te ontlokken. En als uitlaatrondes niet uitdagend genoeg zijn kan je hond zelf op zoek gaan naar ‘vermaak’. En laat nou net die geurende drol in het gras zijn aandacht trekken…

 

Stappenplan voor als je hond ontlasting eet

Het is goed om iets te doen als je hond steeds ontlasting naar binnen werkt. Je weet immers niet wat je viervoetige vriendje via de drollen allemaal binnenkrijgt. Sterker nog, hij kan er zelfs ziek van worden. Jouw to-do-lijstje:

  • Check de kwaliteit van de hondenvoeding en verander eventueel van voer;
  • Controleer of de porties die je geeft groot genoeg zijn;
  • Sluit medische oorzaken uit door de dierenarts te bezoeken;
  • Zorg voor interessante uitlaatrondjes waarin van alles te beleven is;

 

Als bovenstaande stappen het poep eten niet verminderen,  volg dan samen met je hond een cursus waar aandacht aan coprofagie wordt gegeven of maak een afspraak bij een hondengedragstherapeut .

 

 

 

 

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review