Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Natte hondenoren afdrogen

Na het wassen, zwemmen of wandelen in de regen is je hond vaak goed nat. Als volleerd hondenbaasjes droog je je viervoeter natuurlijk goed af. Maar hoe zit het met de oren van je hond? Die worden nog wel eens overgeslagen – zeker de oorschelpen – terwijl het juist belangrijk is om daar het vocht weg te halen.

Waarom is het afdrogen van de oorschelp belangrijk?

De binnenkant van hondenoren is bekleed met een gevoelige huid en biedt bovendien toegang tot de gehoorgang van je dier. Blijft de oorschelp vochtig, zou dit de huid irriteren en het daar zelfs gaan broeien. Dat is zeker het geval bij honden die hangende oren hebben, waarbij de ‘flap’ van het oor de schelp bedekt. Een vochtige, warme omgeving is een ideale leefomgeving voor gisten en schimmels en die houd je liever ver weg bij de hondenoren.

Hoe pak je het drogen aan?

Voor het afdrogen van hondenoren gebruik je het best een zachte handdoek die zeer absorberend is. Deze is mild voor de huid en droogt vliegensvlug. Voor de oorschelp kun je een hoek van de handdoek gebruiken, die je tot een puntje draait om de opening van de gehoorgang droog te deppen. Merk je dat je hond deze handeling spannend vindt? Ga rustig te werk en blijf tegen je dier praten op een kalmerende toon. Laat je hond het liefst zo jong mogelijk aan het afdrogen van zijn oren wennen, dan is het op latere leeftijd ook voor hem de normaalste zaak van de wereld. 

Gehoorgang schoonmaken

De gehoorgang van je hond is het gevoeligst voor viezigheid en ophoping van oorsmeer, maar deze schoonmaken met water is geen goed idee. Het vocht kan er niet gemakkelijk uitlopen en zou juist voor een hoop ellende zorgen.  Reinig deze liever preventief met een milde oorreiniger die de natuurlijke huidbarrière ondersteund

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review