Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Het gebit van je hond

Februari is de maand van de gebitsverzorging en wordt er landelijk veel aandacht besteed aan dit onderwerp en dat is niet voor niks!

Tandverzorging is een belangrijk aspect van de gezondheid van je hond. Net als bij mensen, kunnen tand- en tandvleesproblemen bij honden pijn, infecties en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Bovendien kunnen onbehandelde tandproblemen de algehele gezondheid van je hond beïnvloeden en leiden tot serieuzere aandoeningen zoals nier- en hartziekten.

Om tandproblemen bij jouw hond te voorkomen, is het belangrijk om een goede dagelijkse tandverzorgingsroutine te ontwikkelen. Dit betekent regelmatig tanden poetsen met een speciaal daarvoor ontwikkelde tandenborstel en tandpasta. Als dit lastig is omdat de hond dit moeilijk toe laat zijn er ook gels,schuim en sprays die ontwikkeld zijn om de tandverzorging makkelijker te maken. Ook de dierenarts kan helpen maar let op voor grondig schoonmaakwerk moet je hond vaak onder narcose en voorkomen is beter dan genezen gaat hier dus wel op. Naast het poetsen van tanden, kun je ook bijdragen aan de tandgezondheid van je hond door hem geschikte voeding en speeltjes te geven. Harde kauwbotten- en speelobjecten kunnen helpen bij het verwijderen van tandplak en het versterken van de tanden.

Het is belangrijk om te letten op tekenen van tand- en tandvleesproblemen bij je hond. Dit kan zijn het vermijden van snacks , pijn bij het aanraken van de bek, bloedend of rood tandvlees en veranderingen in de eetgewoonten van de hond. Als je één of meer van deze symptomen opmerkt, neem dan contact op met de dierenarts voor een grondige tandinspectie.

Al met al moge duidelijk zijn dat tandverzorging van groot belang is voor de gezondheid van je hond. Het bevorderen van een goede dagelijkse tandverzorgingsroutine en regelmatige professionele tandzorg, evenals het geven van geschikte voeding en speeltjes, kunnen helpen bij het voorkomen van tandproblemen bij jouw hond. Blijf altijd alert op tekenen van tandproblemen en zoek zo snel mogelijk professionele hulp als ze zich voordoen.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review