Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Summertime! Tips voor konijnen.

Help je konijnen bij warmte

In de zomertijd kunnen je konijnen van het buitenleven genieten. Heerlijk over het gras huppen of lekker luieren in de schaduw. Voluit in het zonnetje is in de zomer vaak te warm voor konijnen. Bovendien kunnen onze langoren tijdens dit seizoen wel wat verkoeling gebruiken. 

Konijnen hebben het best snel warm

Een konijn heeft in de zomer een uitdaging; konijnen raken maar moeilijk warmte kwijt doordat ze amper kunnen zweten. Maar gelukkig kun je met wat creativiteit een hoop doen om je dieren alsnog een fijne zomer te geven. Met een aangepast verblijf, planten, water, koelmatten en lakens kom je al een heel eind.

Het zomerverblijf

Een ware zomerresidentie voor je konijnen! Geef je vriendjes een ren aan hun verblijf  dat in ieder geval grotendeels in de schaduw staat. Konijnenhokken kunnen namelijk snel opwarmen in de zomer. Ook een koelmat voor konijnen is een goed idee. Leg deze op een schaduwrijke plek en lok je dieren met een snoepje naar de mat zodat ze er kennis mee kunnen maken.

Extra schaduw

Staat het konijnenhok grotendeels in de schaduw in de tuin? Top! Anders kun je met hoge planten naast het verblijf voor extra schaduw zorgen. Voor mensen met minder groene vingers kan een parasol of doek boven het hok ook voor extra schaduw zorgen.

Dorstlesser

Drinkwater is altijd belangrijk voor je konijnen, maar tijdens warme zomerdagen is dat helemaal het geval. Vul het drinkwater meerdere keren per dag aan en houd het drinkgedrag van je dieren een beetje in de gaten. Met een extra drinkbak  of drinkfles  in het verblijf geef je je langoren volop hydratie.

Konijnenoren besprenkelen en natte lakens

Tijdens zeer warme dagen kun je de oren van je konijnen besprenkelen met lauw water (geen koud water!); dit zorgt voor extra verkoeling. Ook een vochtig laken over het konijnenhok kan helpen. Daarbij is het wel belangrijk om voor voldoende ventilatie te blijven zorgen.

Bij een hittegolf  

Soms is het zo warm dat je konijnen niet meer gekoeld krijgt. Zet je dieren dan gewoon binnen op een koele plek waar het niet tocht en waar ze in alle rust van hun zomerdagen kunnen genieten.

Happy summertime!

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review