Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Zo blijft je hond slank: Tips!

Op een gezond gewicht blijven speelt ook bij honden een belangrijke rol. Het houdt ze langer fit, en maakt de kans op allerlei kwaaltjes en ziektes zo klein mogelijk. Hoe zorg je ervoor dat je hond niet te zwaar wordt?

Het zijn net mensen

Belangrijke factoren waarmee je ervoor kunt zorgen dat je hond slank blijft, zijn gelijk aan die bij mensen: voeding en beweging. Daarnaast kan ook bij viervoeters erfelijkheid een rol spelen in de kans op overgewicht, alsmede aanleg vanwege het ras. Dat er steeds meer aandacht komt voor dieren die te zwaar zijn, is niet zo gek. Net als bij ons vergroot zwaarlijvigheid bij honden de kans op onder andere suikerziekte en gewrichtsproblemen. Een serieuze zaak. Gelukkig kun je jouw viervoeter helpen om op een gezond gewicht te blijven.

Tip 1: Voeding en gewicht

Kwalitatieve hondenvoeding , gericht op de levensfase van je hond – puppy, volwassen of senior – helpt om hem slank te houden. Daarmee geef je je viervoeter de juiste voedingstoffen in de verhoudingen die hij op zijn leeftijd nodig heeft om fit te blijven. Daarbij is het wel belangrijk dat je de juiste voerporties aanhoudt, afgestemd op de grootte van je dier. De richtlijnen daarvoor vind je op de achterkant van de verpakking van het hondenvoer.

Voer op het oog wordt je hond toch te dik van de aangegeven hoeveelheid ? verminder die dan!

Tip 2: Snacktime

Natuurlijk kun je je hond zo nu en dan een lekkere beloning geven. Om te voorkomen dat hij te zwaar wordt, geef je hem het best snacks met nuttige voedingstoffen voor je hond en weinig calorieën . Als je deze snacks met mate geeft kan je hond veilig snacken zonder extra kilo’s aan zijn gewicht toe te voegen. In de zomer kunnen stukjes groente zoals komkommer ook verfrissend zijn.

Tip 3: Beweging

Fitness voor honden? Zeker! Honden bewegen graag en hebben dat ook nodig om gezond en slank te kunnen blijven. Maak jullie wandelingen eens uitdagender door bijvoorbeeld ook heuveltjes mee te pakken en een parcours af te leggen waarbij je over boomstammen heen klautert.  Naast lange wandelingen is het misschien ook een goed idee om samen een hondensport op te pakken, zoals hardlopen, behendigheid of flyball. Dit zal jullie band versterken en zorgt voor getrainde spieren, sterke gewrichten én het verbranden van een hoop calorieën!

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review