Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Blije binnenkatten

 

 

Ook binnenkatten kunnen gelukkig zijn als het baasje voorziet in hun natuurlijke behoeften. Jagen in de woonkamer, geursporen opsnuiven, de oortjes spitsen en volop klimmen. Met deze tips kan je huistijger dat ook allemaal binnenshuis doen.

 

Zintuigen prikkelen voor gelukkige binnenkat

In de natuur gebruikt je kat al zijn zintuigen om de omgeving af te speuren naar een lekkere hap, om veilig te blijven en overzicht te houden op zijn territorium. Binnenkatten krijgen minder prikkels te verwerken dan soortgenootjes die buiten komen, maar met een beetje creativiteit stimuleer je ook binnen hun zintuigen:

  • Kattenkruid
  • Geurende kattenbrokjes in een voederbal
  • Speelgoed en apps met geluidjes voor katten
  • Hengel met speeltje waar je kat op kan jagen

Extra tip: Verstop een deel van het kattenvoer of snacks zodat je dier kan onderzoeken en speuren.

 

De hoogte in!

Katten zijn echte acrobaten; ze klimmen en klauteren dagelijks heel wat af! Bovendien slijten ze hun nageltjes vaak aan boomstammen en straatstenen. Met een fijne krabpaal  maak je jouw binnenkat dan ook helemaal happy! Bovendien geeft die hem ook wat extra beweging. Win-win dus! Bij een kat die niet buiten komt, zal je wat vaker de nageltjes moeten knippen. Maar met een speciale nagelschaar  en vijl voor katten  is dat geen probleem.

En dan is er nog iets met katten en hoogte: deze dieren hebben graag verschillende uitkijkposten waarvandaan ze hun territorium kunnen overzien en bewaken. Zeker bij binnenkatten is het daarom handig om op je kasten ruimte te maken voor comfortabele ligplekjes.

 

Uitzicht graag

Heb je een fijne vensterbank met uitzicht op de tuin of straat? Dat is een ideale plek voor een binnenkat om rond te hangen en alsnog ‘buitenprikkels’ te krijgen. Want al die vogels die voorbij vliegen moeten natuurlijk in de gaten gehouden worden. En wat dacht je van al die geluiden die binnenkomen? Er valt altijd wel iets te beleven vanaf de vensterbank!

 

Quality time

Dagelijkse aai- en knuffeltijd kunnen binnenkatten natuurlijk niet missen. Huistijgers die niet buiten komen zijn vaak aanhankelijke dieren, al verschilt dat per kat. Laat de invulling van jullie quality time afhangen van wat je dier fijn vindt: uitgebreid knuffelen, extra spelen, hele ‘miauwgesprekken’ voeren of gewoon naast elkaar op de bank zitten.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review