Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Safety first!

Natuurlijk wil je jouw hond of kat een veilig thuis bieden en daar gaan wij je bij helpen. Want aan sommige dingen in huis zijn we zo gewend dat we vergeten dat deze gevaarlijk voor dieren kunnen zijn. Een kritische controle van je kamers en spullen zorgt voor extra veiligheid.

Veilig naar buiten kijken

De buitenwereld is bijzonder interessant voor nieuwsgierige honden en katten, ook als ze binnen zitten. Vogels die voorbij vliegen, onbekende geluiden en mensen die langslopen… ramen zijn voor onze huisdieren als grote televisieschermen waarop van alles gebeurt. Wees je daar bewust van en zorg – vooral bij katten en kleine honden – dat ze niet uit een raam kunnen klimmen. 

Extra tip: Huistijgers laten zich dikwijls niet tegenhouden door de kiepstand van je kantelraam. Lenig als ze zijn klauteren ze alsnog naar buiten – met alle risico’s van dien. Met een speciaal kattennet zorg je voor extra veiligheid.

Rondslingerende spullen

Katten zijn verzamelaars en sommige honden zien in alles een lekker hapje. Een huis is daarom pas hond- en katveilig als er geen voedsel of spullen rondslingeren. Zo kan ook een onschuldig achtergelaten ontbijtbordje gevaarlijk zijn als daar bijvoorbeeld nog een stuk tomaat of een veeg chocoladepasta op zit. Deze etenswaren zijn namelijk giftig voor onze viervoeters. 

Elektriciteitsdraden laat je beter niet los door de kamer liggen. Zeker kittens en pups kunnen ze uitgebreid onderzoeken. Het is veiliger om de draden weg te werken achter meubels of met een kabelgoot.  

Extra tips

Met deze tips geef je je hond of kat een extra veilig thuis:

  • Plaats alleen kamerplanten die niet giftig zijn voor huisdieren;
  • Zet je wasmachine en droger pas aan als je zeker weet dat je kat daar niet in ligt;
  • Sluit altijd je lades zodat een kat of kleine hond zich daar niet onopgemerkt in opsluit;
  • Zorg voor een goede hygiëne in de leefomgeving van je dier;
  • Plaats schoonmaak- en wasmiddelen en medicijnen in afgesloten kasten;
  • Overweeg kindveilige grendels op kastdeurtjes;
  • Geef je hond of kat voldoende rustplekjes en voorkom tocht in huis.

 

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review