Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Gevangen! Over honden en frisbees

Op zoek naar een leuke hondensport? Dog frisbee is een grappige manier om extra te bewegen en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Zo kun jee met je hond zelfs oefenen voor wedstrijden, maar het samen frisbeeën als spelletje is ook harstikke leuk!

 

Kan iedere hond aan dog frisbee doen?

Iedere gezonde, volwassen viervoeter kan oefenen met hondenfrisbee. Toch is het ene hondenras geschikter voor deze hondensport dan het andere. Zo lukt het kortsnuitige honden vaak niet om hoge en soepele sprongen te maken en zijn ze sneller buiten adem. Hetzelfde geldt voor honden met een grote, zware lichaamsbouw zoals de Sint Bernard.

 

Eerst als baasje even oefenen

Alhoewel frisbeeën op zich niet moeilijk is, vraagt je hond wel om een specifieke worp. Deze moet zo recht mogelijk zijn waarbij de frisbee horizontaal blijft. Hierdoor kan je viervoeter hem goed vangen zonder dat hij daarbij gevaarlijke sprongen maakt.

 

Trainingsschema dog frisbee

Dog frisbee is een leuke sport om met je hond te oefenen. Bovendien bouwen jullie zo een extra hechte band op. Belangrijk is dat je rustig traint en dat je je hond iedere keer beloont als een stap goed gaat:

  1. Laat je hond eerst rustig aan de frisbee snuffelen en erin happen.
  2. Rol de frisbee over de grond. Ren er samen achteraan en leg de frisbee in de bek van je hond. Loop terug naar jullie beginplaats en laat je hond hem weer aan jou geven.
  3. Rol de frisbee nogmaals en laat je hond er alleen achteraan rennen en weer terugkomen.
  4. Nu kun je gaan werpen, maar gooi nog niet ver van je af. Laat je hond de frisbee terugbrengen.
  5. Bouw de afstand van de worpen steeds iets verder op.
  6. Wanneer je hond de sport eenmaal onder de knie heeft, kun je afwisselen met korte en verre worpen. De afwisseling en het onvoorspelbare maakt het uitdagend voor je viervoeter.

 

Kies een goede hondenfrisbee

Kies een frisbee die speciaal voor honden gemaakt is. Het belangrijkste is dat deze flexibel en stevig is, zodat je hond er naar hartenlust in kan bijten.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review