Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Hoe maak je een huisdier gelukkig?

Geluk is voor een huisdier net zo belangrijk als voor een mens. Het houdt hem zelfs langer fit en gezond. Maar hoe maak je een hond, kat, konijn of knaagdier écht happy? Wat tips en inspiratie voor een gelukkig huisdier.

Liefde voor een gelukkig huisdier

Liefde en aandacht zijn het begin van alles, ook van het geluk van je huisdier. Door goed te kijken naar wat je hond, kat, konijn of knaagdier nodig heeft, kun je jouw vriendje alles geven wat hij nodig heeft:

  • lichaamsverzorging
  • lekker en gezond eten
  • quality time met het baasje
  • voldoende ruimte en eigen plekjes

Lichaamsverzorging 

Vacht, tandjes, oren, ogen en nageltjes… Je huisdier verzorgt zich voor een deel zelf, maar kan ook jouw hulp goed gebruiken bij zijn lichaamsverzorging. Daarmee houd je je vriendje schoon en kun je nare aandoeningen en ziektes voorkomen. Liefdevolle aandacht voor zijn lichaamsverzorging zorgt er dus ook voor dat je hond, kat konijn of knaagdier beter in zijn vel zit.

Lekker en gezond eten

Als wij ons slap en moe voelen, zijn we niet gelukkig. Dat geldt voor huisdieren ook. Daarom is gezonde, uitgebalanceerde voeding zo belangrijk. Dit geeft je hond, kat, konijn of knaagdier alle stoffen die hij nodig heeft en zorgt voor extra energie. Droogvoer helpt bovendien tandproblemen te voorkomen. 

Sommige honden en katten vinden het lekker om af en toe ook natvoer te krijgen. Dat kun je bijvoorbeeld ook met wat droogvoer mengen. Voor deze dieren kun je overigens het beste voeding kopen die specifiek op hun levensfase gericht is.

En écht gelukkig maak je een huisdier met een overheerlijke snack!

Quality time met het baasje

Dagelijks tijd doorbrengen met het baasje is voor de meeste huisdieren een must. Hoe vaak, lang en op welke manier is afhankelijk van hun soort en karakter. Hamsters zijn bijvoorbeeld erg op zichzelf, terwijl sommige honden en katten het liefst heel de dag bij je op de bank liggen. En waar konijnen er niet van houden om opgetild te worden, slaan de meeste van hen een fijne aaibeurt niet af.

Spelen en bewegen 

Spelen en bewegen is voor huisdieren de beste manier om stress en verveling tegen te gaan. Want ze krijgen door sport en spel allerlei uitdagingen, ook voor hun geest. Bovendien houdt het hen fit en kan het jullie band versterken als jullie samen aan de slag gaan. Ook is het heel leuk om zelf spelletjes voor je huisdier te verzinnen of speelgoed te maken. Laat je creativiteit maar de vrije loop…

Voldoende ruimte en eigen plekjes

Naast alle liefde en aandacht hebben huisdieren ook hun rust nodig. Daarvoor is het belangrijk dat je hond, kat, konijn of knaagdier binnenshuis of in zijn verblijf voldoende ruimte heeft. Geef hem daarnaast ook voldoende plekjes om zich terug te trekken als hij daar behoefte aan heeft. Bij honden en katten is dat bijvoorbeeld een eigen mand c.q. een holletje in een krabpaal. Konijnen en knaagdieren geef je huisjes en knusse nestjes.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review