Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Samen aan de wandel

Kattentuigjes – kat kan veilig naar buiten toe

Met een kattentuigje aan een riem, kan jouw kat begeleid en dus superveilig naar buiten. Ideaal wanneer jullie in een drukke wijk wonen, je een kitten wat stapjes buiten wilt laten zetten, of wanneer katten na een verhuizing aan een nieuwe omgeving moeten wennen.

Kat met tuigje veilig naar buiten

Door je huistijger een kattentuigje aan te doen, kun je hem aan een riem mee naar buiten nemen voor een wandeling. Misschien moet je even aan het idee wennen, maar het tuigje biedt juist de mogelijkheid om je dier alsnog veilig naar buiten te kunnen laten gaan. Hierdoor kunnen katten ook in nieuwe of drukke omgevingen genieten van het buitenleven en natuurlijk gedrag vertonen. En ook voor angstige, schrikachtige katten kan aangelijnd wandelen een uitkomst bieden. Je kunt ze op die manier meer zelfvertrouwen geven en voorkomen dat ze weglopen bij angst.

Vinden katten zo’n tuigje niet vervelend?

De meeste huistijgers zullen snel gewend raken aan het dragen van een kattentuigje. Wel is het belangrijk dat je het juiste tuigje kiest, waarbij de borst- en buikband op de juiste afstand van elkaar staan. Ieder kattenlijf is immers anders en je dier wil niet beperkt worden in zijn bewegingen. Zo zijn er ook speciale kittentuigjes  voor de kleinste huistijgertjes. 

Verder is het belangrijk te letten op de diameter van beide banden. Ze mogen immers niet te strak zitten, dat is niet prettig voor je kat, maar ook niet te ruim zijn. Daardoor zou je kat uit zijn tuigje kunnen schieten. Met de juiste maat kun je dit voorkomen. Bij de meeste modellen zijn de banden overigens verstelbaar in grootte.

Extra tips voor het kiezen van een kattentuigje

Ook op deze dingen kun je letten bij het kiezen van een geschikt kattentuigje:

  • Hoe makkelijker en sneller het tuigje om en af te doen is, hoe fijner dat is voor je kat.
  • Kies een tuigje met vrolijke kleur die extra opvalt op de vacht van je dier, voor extra veiligheid.
  • Voor wandelingen in het donker zijn er kattentuigjes met een reflecterende print.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review