Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Geen zorgen over vlooien en teken

Vlooien en teken kunnen het honden en katten lastig maken. Ze veroorzaken jeuk, andere nare klachten en gezondheidsrisico’s. Maar gelukkig kun je huisdieren goed en gemakkelijk tegen deze parasieten beschermen.

Zo richting het voorjaar worden teken weer actief door de warmere temperaturen.

 

Vlooien en teken bij honden en katten

Parasieten als vlooien en teken hebben het bloed van je hond of kat nodig om te overleven. Om dat te bemachtigen springen ze op je huisdier en bijten zich vast. Onze huisdieren – en andere zoogdieren zoals de mens – worden daarom ook wel hun ‘gastheren’ genoemd. Het speeksel van de parasiet kan huidklachten veroorzaken en helaas ook ziekteverwekkers overbrengen.

Maar goed, genoeg doembeelden nu, door naar het goede nieuws! Met verschillende middelen kun je honden en katten gemakkelijk en veilig preventief tegen vlooien en teken beschermen.

Let op dat je de juiste middelen voor kittens en pups koopt als je dier nog jong is.

 

Een goede bescherming, het hele jaar door

Een preventieve bescherming tegen parasieten geef je periodiek aan huisdieren. Daarbij kun je kiezen voor het middel dat het best bij je hond of kat past. Voor honden zijn er bijvoorbeeld vlooienbanden en druppels, bij huistijgers kies je een vlooienband voor katten  of een line-on behandeling (druppels). Als je voor een halsband kiest, koop je daarnaast ook nog een apart middel tegen teken 

De druppels geef je maandelijks of om de drie maanden, afhankelijk van het middel, en vlooienbanden vervang je regelmatig.

 

Blijf controleren op vlooien en teken

Ook als je een huisdier tegen parasieten beschermt, controleer je hem alsnog regelmatig op vlooien en teken. Zulke lastpakken heb je nou eenmaal liever niet in huis. Tijdens het kammen kun je de vacht en huid controleren op eventuele vlooienpoepjes, een soort zwarte korreltjes. Voor het opsporen van teken loop je dagelijks met je hand het lichaam van je dier na. Ze zien eruit als donkere kogeltjes op de huid en worden groter zodra ze zich volzuigen met bloed Ontdek je een teek? Verwijder die dan meteen met een tekentang , pincet of tekenkaart , en gooi hem buiten in een container, verpakt in aluminiumfolie.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review