Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Honden aan elkaar laten wennen

De eerste date

Stel, je hebt al een hond, maar verwelkomt binnenkort een nieuwe viervoeter in huis. Of een vriendin die regelmatig op bezoek komt heeft een nieuwe hond met wie jouw trouwe maatje nog geen kennisgemaakt heeft. Hoe laat je twee honden het beste aan elkaar wennen?

Langzaam opbouwen

Als je als hond gewend bent om huis en baas niet of alleen met mensenkinderen te delen, is het best even wennen wanneer een ander dier zijn poten over jullie drempel zet. Het is immers jouw territorium waar een vreemdeling binnentreedt! Hoe je hond hiermee omgaat, is afhankelijk van zijn karakter en opvoeding. Maar belangrijk is om het rustig en in stapjes op te bouwen. 

Op neutraal terrein daten

Laat de eerste kennismaking tussen de twee plaatsvinden op een neutrale plaats, bijvoorbeeld in een park. Dit zal geen van beide honden als zijn eigen territorium zien. Verder is het belangrijk dat de twee elkaar ontmoeten op een plek waar ze zich veilig voelen en niet afgeleid worden door te veel andere prikkels. Ga samen (aangelijnd) wandelen , dat schept meteen een groepsgevoel. Neem er de tijd voor en zorg dat je zelf ontspannen bent. Die rust straal je ook uit naar de viervoeters.

 Positieve ervaring bindt

Een band scheppen doe je niet à la minute, dat geldt ook voor honden. Toch kun je het smeden van dat verbond wel een handje helpen met een positieve ervaring. En waar worden veel honden blij van? Juist, snacks! Door de dieren allebei en tegelijkertijd een beloning te geven, ervaren ze het samenzijn eerder als positief, als iets wat zeker voor herhaling vatbaar is.

       Overige tips

  • Zorg dat je vooraf de spullen voor een tweede hond in huis haalt.
  • Geef iedere viervoeter zijn eigen voer- en drinkbak  en slaapplek.
  • Let erop dat je beide honden evenveel aandacht geeft.
  • Speel veel met de twee dieren samen (denk aan de positieve ervaringen).
  • Laat ze allebei tegelijkertijd uit.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review