Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Indian Summer met je hond

Happy Indian Summer

Indian Summer is een periode midden in de herfst wanneer het voor de tijd van het jaar nog lekker warm en droog is. Ideaal voor honden, omdat het fijn speelweer is waarin ze samen met hun baasje buiten kunnen genieten, zonder dat het bloedheet is of stortregent.

Naar buiten voor Indian Summer vibes

Met de herfstzon op je gezicht en op de snuit van je hond, is de Indian Summer ideaal om lange wandelingen te maken en van de natuur te genieten. Deze periode is ook het moment om voor extra beweging te zorgen voordat we de winter ingaan. Want tijdens dat koude seizoen blijven de meeste viervoeters toch vaker binnen, worden ze zwaarder en luier. Kortom: dit is het moment om samen extra kilometers af te leggen.

Even zijn honden de (zwem)baas

In hert najaar sluiten de buitenzwembaden voor mensen. Veel van die baden hebben inmiddels de traditie om de laatste dag van het zwemseizoen het bad voor honden te openen. Voor één keer mogen hond en baas samen in het zwembad duiken. Een leuke Indian Summer-activiteit die wordt aangeboden door buitenbaden verspreid over het hele land.

Zorgeloos genieten van natuurwateren

Heerlijk in een vijver, sloot of meer plonzen; voor veel honden is het de manier om ‘s zomers af te koelen. Toch kan je viervoeter tijdens de Indian Summer, met haar mildere temperaturen, veiliger van stilstaand natuurwater genieten. Het water is dan minder opgewarmd, waardoor je een aanzienlijk kleinere kans hebt op blauwalg en botulisme.

Op het strand

En ook op het strand kan je hond nu voluit genieten. Het zand zal immers niet meer aan zijn pootjes branden, wat bij tropische temperaturen wel gebeurt. En hoewel het voor jezelf inmiddels geen strandweer meer is, heeft je hond daar geen enkele boodschap aan. Die geniet tijdens de Indian Summer nog evengoed van de zee.

Indian Summer avonden

Denk je aan de nazomer, dan denk je vooral aan buitenplezier. Samen met je hond en met je gezin. Tijdens deze periode koelt het ’s avonds wel al flink af, terwijl het overdag nog lekker warm is. Maar als hondenbaasje heb je ervaring met het buitenleven en ga je natuurlijk goed voorbereid op pad. Met een zomers shirt voor hondenbaasjes overdag en een heerlijke sweater van Obi & Jack verleng je jullie Indian Summer vibes in stijl.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review