Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Spelen maar! Waarom spelen zo belangrijk is.

Spelen is super belangrijk voor je trouwe viervoeter of je spinnende vriendje. Niet alleen omdat het reuze leuk is, maar ook omdat het hun algehele welzijn enorm ten goede komt. Hier is waarom speeltijd bovenaan je lijstje zou moeten staan als je denkt aan het geluk van je huisdier.

Honden, bijvoorbeeld, hebben een hoop energie die ze kwijt moeten. En wat is nou een betere manier dan via een speelse sessie trekspelletjes, zoekspelletjes of een uitdagende behendigheidstraining? Deze activiteiten houden niet alleen de spieren van je hond in vorm, maar verbeteren ook hun coördinatie en soepelheid en ze gebruiken hun brein. Plus, het helpt ze hun jachtinstinct op een gezonde manier te gebruiken, waardoor je slipper misschien gespaard blijft!

Speeltijd is ook een geweldige manier voor je hond om stress te verlagen en de band met jou te versterken. Samen spelen bouwt vertrouwen op en zorgt voor een gelukkige hond die zich onderdeel voelt van jouw ‘roedel’.

Katten zijn misschien wat meer op zichzelf, maar ook zij hebben baat bij een goede speelsessie. Het nabootsen van de jacht door achter bewegende speeltjes aan te jagen, houdt je kat alert en behendig. Het voorkomt verveling en de daarbij horende kattekwaad zoals het aanvallen van je voeten midden in de nacht.

Bovendien helpt regelmatig spelen je kat om zijn natuurlijke gedrag op een positieve manier te uiten. Dit maakt je kat niet alleen fitter, maar ook gelukkiger en evenwichtiger.

Dus, trek wat tijd uit om te spelen met je huisdier. Het is meer dan alleen leuk: het is een essentieel onderdeel van hun gezondheid en geluk. Spelen maar!

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review