Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Proost! Dorstlessers voor katten

Drinkwater interessant maken voor katten

 Katten zijn geen gulzige drinkers, toch is hydratatie ook voor hen heel belangrijk. Negeert je kat zijn drinkwater, dan kun je met onderstaande trucs ervoor zorgen dat hij toch voldoende vocht binnenkrijgt en het drinken een stuk leuker wordt.

Mix & Match voor meer vocht

Nat kattenvoer kan je dier al voor een groot deel voorzien in zijn dagelijkse vochtbehoefte, maar droogvoer helpt hem zijn gebit schoner te houden. Combineer die twee voordelen door dagelijks natvoer door zijn brokjes te mengen.

Geurspoor naar en in het drinkwater

Reken er maar op dat de zintuigen van je kat op scherp staan, dat is hem van nature ingegeven. Zo heeft hij een veel sterker reukvermogen en gehoor dan wij mensen, waardoor hij minuscule signalen kan oppikken. En dat gaan we ook inzetten om het drinkwater interessanter voor je kat te maken. Door daar een ‘smaakje’ aan toe te voegen, zal je dier eerder geneigd zijn een slok extra te nemen. Je kunt bijvoorbeeld zelf een bouillon trekken van vis of kip waaraan je geen zout of andere smaakversterkers toevoegt. Voeg daarvan iedere keer een beetje toe aan het drinkwater.

Bewegend water is veel leuker!

Alles wat beweegt intrigeert onze huistijgers. Misschien is je kat in de loop van de tijd minder gaan drinken omdat hij het stilstaande water in zijn drinkbak gewoon oersaai vindt. Een waterfonteintje is voor de meeste katten echt onweerstaanbaar en trekt ze automatisch naar hun drinkwater. Kijk er trouwens niet gek van op als je vriendje dan ook spontaan met zijn water begin te spelen.

Extra tips om je kat meer water te laten drinken

  • Katten drinken niet graag naast hun kattenbak, zet de drinkbak daar dus een eind vandaan.
  • Plaats meerdere drinkbakjes verspreid over het huis en de tuin.
  • Stoor je kat niet als hij drinkt.
  • Ververs het drinkwater regelmatig.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review