Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Hamsterscaping ideeën

Gebruik hamsterscaping om voor  je hamster een zo natuurlijke mogelijk leefomgeving te maken. Al het hout en groen is erg mooi om te zien in de hamsterkooi en bovendien kun je in het creëren van een landschap behoorlijk wat creativiteit kwijt.

Wat is hamsterscaping?

In het hamsterverblijf maak je de natuurlijke leefomgeving van je knager zoveel mogelijk na. Hierin voelt hij zich van nature thuis en worden zijn natuurlijke behoeftes –  zoals het ontdekken, graven en het verzamelen van voedsel – beantwoord.

Wat kun je gebruiken voor hamsterscaping?

  • Natuurlijke bodembedekkingen
  • Boomstammetjes
  • Rotsjes
  • Hamsterhuisjes van gras
  • Houten speelgoed
  • Trappetjes en bruggetjes van natuurlijke materialen
  • Takken
  • Gedroogd mos
  • Zand

Klimmen en klauteren

Hamsters zijn hele actieve diertjes. Ze hebben dan ook volop bewegingsruimte nodig, kies daarom voor een ruim hamsterverblijf Ook zijn deze knagers dol op klimmen, maak daar gebruik van! Met rotsen en takken kun je meerdere verdiepingen maken die je vervolgens met trappen en bruggen met elkaar kunt verbinden. 

Badderen en nestjes maken

Hamsters doe je geen plezier met een aangelegd ‘meertje’ in hun kooi, tenzij deze van zand is gemaakt. Deze dieren badderen in de natuur namelijk in zandlagen waar ze doorheen rollen. Ook heel leuk om te zien! Zorg dat je echt een aparte zandhoek maakt en bedek de rest van het verblijf met een dikke laag bodembedekking.

Iets anders waar niemand – en dus ook een hamster niet – zonder kan: slapen! Actief als hij is heeft deze kleine druktemaker ook rustmomenten nodig. Het slapen gebeurt bij hem overdagomdat hij een nachtdier is. Naast meerdere hutjes of huisjes waarin hij zich terug kan trekken, geeft je hem hiervoor verschillende hoopjes nestmateriaal. Al snel zal hij hiervan plukken en het materiaal mee in zijn huisjes slepen.

Het natuurlijke speurwerk

Wij zijn er inmiddels aan gewend om hamsters hun eten netjes in voerbakje te serveren. Maar met hamsterscaping wil je je knaagdier zijn natuurlijk gedrag laten volgen. Dan is het een goed idee om tenminste een gedeelte van het eten door zijn leefomgeving te verspreiden, zodat hij er naar moet speuren. Je hamster zal hier erg blij mee zijn. Nu kan hij immers doen waar hij goed in is: eten vinden én verzamelen.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review