Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Challenge accepted!

Maak wandelen met je hond nóg leuker!

Het uitlaten van je hond kan zo veel meer zijn dan alleen wandelen. Versterk jullie band en spieren, en maak van jullie uitlaatrondje een uitdagende activiteit voor je viervoeter.  Zo maak je wandelen met de hond nóg leuker.

Wisselende routes

Het wandelen voor je hond is nog leuker wanneer hij iedere keer nieuwe dingen kan ontdekken; daarom is het fijn met verschillende routes af te wisselen. Hierdoor worden al zijn zintuigen geprikkeld om van het nieuwe gebied de ‘zijne’ te maken. Nieuwe luchtjes, andere dieren… als een kind in een pretpark! 

Naast dat het uitlaten goed is voor de conditie van je hond (en die van jou) kan het hem ook helpen om extra spierkracht op te bouwen. Daarvoor is het handig in jullie routes zowel harde als zachte ondergronden te bewandelen en af en toe een heuveltje mee te pakken. 

Inspiratie nodig? Ontdek leuke natuurgebieden in Nederland waar ook honden welkom zijn

Samen zijn

Maak van jullie wandelingen meer dan alleen een ‘loopje’. Het is een mooi moment om samen te zijn en dingen te doen. Maak onderweg bijvoorbeeld eens een stop voor een leuk bal- of speurspel. Praat onderweg tegen je hond en wijs dingen aan om samen te onderzoeken. Zo versterk je jullie band.

Chillen met soortgenoten

Jullie dagelijkse wandelingen hebben voor je hond nog een functie: het ontmoeten van soortgenoten. Dit is ook superbelangrijk voor de socialisatie van de viervoeter. Vraag wel eerst aan het andere hondenbaasjes of zijn dier dit ‘oké’ vindt. Verder kun je met de hondenetiquette ‘Hoe heurt het eigenlijk?’ als richtlijn rekening houden met andere wandelaars.

Loslopen

Voor veel honden is er niets leuker dan lekker los te lopen; ze ervaren het als de ultieme vrijheid. Door heel het land zijn speciale losloopgebieden voor honden te vinden, waar je hond zich naar hartenlust kan uitleven. Het loslopen moet wel stap voor stap geoefend worden. En voor sommige honden biedt de lijn juist de zekerheid en het vertrouwen dat ze nodig hebben. Mocht het loslopen geen succes zijn voor jouw hond, dan kun je hem toch vrijheid bieden met een lange lijn

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review