Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

In en uit met kattenluik

Kattenluik kiezen

Een kattenluik is ideaal om je kat meer vrijheid te geven. Zo bepaalt hij zelf hoe lang hij buiten of binnen is. En tegenwoordig zijn er goede oplossingen om te voorkomen dat ook vreemde katten je huis binnenwandelen. Ontdek welk soort luikje het best bij jullie past en waar je het plaatst.

Kattenluik en toch geen andere katten in huis

Veel katteneigenaren gunnen hun dier een luikje om hem meer vrijheid te geven, maar hebben toch hun bedenkingen. Zeker omdat een standaard kattenluik in principe door ieder dier gebruikt kan worden. Niet zelden vind je dan een voor jullie onbekende kat op de bank, je bed of in de vensterbank. Een kattenluik met infraroodslot of een kattenluik met chipherkenning is een goede oplossing. 

De toegang met infrarood reageert alleen op katten met het juiste zendertje in de halsband en die met chipherkenning reageert alleen op de unieke chip van jouw kat.

Kattenluik niet te hoog in de deur plaatsen

Een kattenluik plaats je meestal in een deur maar er zijn ook luikjes die je in een raam kunt plaatsen. Als je de ‘kattenentree’ bijvoorbeeld in de achterdeur plaatst, houd dan voldoende afstand tot de deurklink. Dit voorkomt dat je kat alsnog gekke capriolen uit moet halen om binnen te komen, maar ook dat je het inbrekers te makkelijk maakt om naar de klink te grijpen.

Even wennen

Nieuwe spullen in en aan het huis kunnen meestal op weinig enthousiasme van de kat des huis rekenen. “Iets is zonder mijn toestemming mijn territorium binnengedrongen. Wat is het? Kan het mijn eten stelen of mij aanvallen?”, denkt de kat dan. Je hebt grote kans dat een kattenluik eerst met de nodige argwaan wordt bekeken. Help je kat door hem voor het deurtje te zetten en hem te tonen hoe het luikje werkt. Veel huistijgers zijn uiteindelijk met een lekker snoepje te overtuigen om aan de andere kant van het kattenluik te gaan kijken.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review