Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

 Brrr… Winterbibbers!

 

 

Met de juiste verzorging geniet je ook in de winter met je hond of kat van het binnen- en buitenleven. De vacht, pootjes en voeding geef je extra aandacht, net als de veiligheid binnenshuis. En met leuke winterjasjes bied je honden extra warmte. De beste wintertips voor huisdieren op een rij.

 

Constante binnentemperatuur voor honden en katten

In de winter heeft je hond of kat er baat bij als je de verwarming niet te hoog zet. Hun vacht kan namelijk behoorlijk reageren op temperatuurschommelingen door… extra te verharen! Naast dat dit voor je huisdier niet fijn is, zit je daar zelf ook niet op te wachten. Bovendien is het voor jezelf en het milieu veel beter om de verwarming niet op ‘standje tropisch’ te zetten.

 

Vlooien komen graag overwinteren

Vlooien houden niet van kou en juist daarom zitten ze graag bij ons thuis. Deze parasiet vermenigvuldigt zich gewoon gezellig verder onder ons dak, terwijl wij ’s winters in de woonkamer vertoeven. Bescherm je hond of kat ook tijdens de koude maanden met een preventieve behandeling tegen vlooien

 

Hondenpootjes tijdens winterse dagen

Wist je dat je hondenpootjes in de winter tegen ijs en strooizout kunt beschermen? Daarvoor smeer je ze in met vaseline of melkvet. Zodra jullie weer thuiskomen, was je met lauwwarm water de vette substantie weer van de hondenpootjes. Voor de serieuze wandelaars zijn winterschoentjes  aan te raden. En heeft je huisdier lange haren? Help hem bij sneeuw dan door zijn oren, buik en borst te oliën . Daarmee voorkom je dat sneeuwkristallen in zijn vacht blijven hangen en klonten vormen.

 

Weerstand boosten

Wil jij tijdens de wintertijd de weerstand van je huisdier een boost geven? Zorg dan voor kwalitatieve hondenvoeding die – zo mogelijk – nog voedzamer is dan zijn reguliere brokken. Daarnaast is het goed je te verdiepen in wat supplementen voor je hond of kat kunnen doen .

 

 

 

Geen natte en koude buiken

Ga jezelf maar na: buiten rondlopen met een natte buik, rug of nat hoofd is geen pretje bij lage temperaturen. Dat geldt net zo goed voor je hond. Maar met een regen- of winterjasje  houd je hem lekker droog en warm. Dit geldt vooral voor puppy’s, oude dieren en kleine rassen.

 

Gezellig rond het haardvuur

De winter is het jaargetijde om je huis knus en warm te decoreren. Kaarsjes of zelfs een open haard maken dit helemaal af. Door de kaarsen in stevige standaarden, buiten het bereik van je huisdier, te zetten en een hek voor de haard te plaatsen, zorg je dat jouw dier ook veilig van deze gezelligheid kan genieten.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review