Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Hond en drie katten besmet met coronavirus in Nederland

Het ministerie van Landbouw , Natuur en Voedselkwaliteit meldt vandaag dat er drie katten en een hond besmet zijn (geweest) met het coronavirus in Nederland.

De hond , een Amerikaanse bulldog van 8 , is zeer waarschijnlijk via zijn baasje ziek geworden. De hond testte positief op antistoffen in zijn bloed wat duidt op een eerdere coronabesmetting. Vanwege een verergering van zijn ademhalingsproblemen is de hond ingeslapen. Of de hond al onderliggende gezondheidsproblemen had is niet bekend gemaakt.

De katten waren drie boerderij katten die leven rond de nertsenhouderij waar eerder een uitbraak van corona werd vastgesteld.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt mensen met klachten die passen bij het coronavirus aan om intensief knuffelen met hun huisdieren te vermijden en afstand te bewaren. Ook wordt aangeraden om samen met je dier binnen te blijven en het (kort) uitlaten van je hond door iemand anders te laten doen.

Heb je zelf klachten en en vertoont je hond of kat ziekteverschijnselen dan bel je de dierenarts en kan er worden vastgesteld wat er aan de hand is. Er is voldoende testcapaciteit bij de dierenartsen om vast te stellen of het corona betreft.

Minister Schouten benadrukt , mede op basis van internationale gegevens, dat in alle gevallen huisdieren besmet zijn door hun baasjes en niet andersom.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review