Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Puppy of kitten mee naar huis

Kitten of puppy mee naar huis

Eindelijk is het zover! Je kitten of puppy mag mee naar huis. Een vrolijk moment waar jullie lang naar uitgekeken hebben. Voor het kleintje zelf kan zo’n nieuwe omgeving nog best spannend zijn, maar met de juiste begeleiding zal je pup of kitten zich al snel thuis voelen.

Kitten of puppy voor het eerst in huis

Bij binnenkomst zet je een puppy of kitten eerst in zijn mandje. Daarin heb je dan al een zacht dekentje en een knuffeldier gelegd. Dit wordt zijn veilige alternatief voor het nestje dat hij tot nu toe gewend was. Stel het viervoetertje gerust door rustig en op vrolijke toon tegen hem te praten. Aaien vindt de hond of kat misschien nog iets te spannend, dat moet je even aanvoelen, maar het is goed om hem regelmatig aan je hand te laten ruiken. Stapt een pup of kitten uit zijn mandje om op onderzoek te gaan, dan is dat prima; laat hem gewoon zijn gang gaan en alles onderzoeken.

Zindelijkheid

Een kitten zet je, nadat hij even rondgekeken heeft, op de kattenbak. Hierdoor weet je kleintje waar hij deze kan vinden. Vanuit zijn vorige thuis zal hij zo’n bak al herkennen – katten zijn heel snel zindelijk. Een puppy heeft zindelijkheidstraining nodig. Daarvoor neem je hem heel regelmatig mee naar buiten, maar voorkom te lange wandelingen

Kleintje laten wennen

Een nieuwe omgeving, nieuwe geuren, mensen in plaats van soortgenootjes… De overgang is voor een kitten of puppy best groot. Daarom is een knuffeldier ook zo belangrijk. Hij was gewend om tegen zijn broertjes en zusjes aan te slapen en hun warmte te voelen. Je kunt er ook voor kiezen om naast een knuffel ’s nachts een kruikje met een dikke handdoek eromheen in het mandje te leggen. Er zijn ook kruiken verkrijgbaar die in een bijbehorend knuffeldier kunnen worden gestopt; dan heb je twee vliegen in één klap.

Positieve ervaringen met het baasje opbouwen

Roep het kleintje af en toe bij je en geef een beloning als hij komt. Zo raakt hij vertrouwd met zijn baasjes en zijn naam. Het liefst wissel je snoepjes en aaien af als beloning. Verder heeft een kitten of puppy heel wat speelenergie. Door met het hele gezin samen met de nieuwe hond of kat te spelen bouwt het dier allemaal positieve ervaringen met die gekke tweebeners op.

Als je puppy of kitten in zijn mandje ligt, laat je hem met rust. Hierdoor gaat hij dit zien als zijn rustplek en voorkom je overprikkeling.

Handig boodschappenlijstje voor puppy’s en kittens

Voor puppy’s en kittens:

Aanvullend voor een kitten:

 

In onze shop vind je ook een handig puppy of kitten kraampakket met basis spullen

 

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review