Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Bottenbouillon voor Honden: Een voedzame gezonde traktatie voor je dier.

Bottenbouillon is een eeuwenoud recept dat de tand des tijds heeft doorstaan als een voedzaam en heilzaam elixer voor zowel mensen als hun harige metgezellen – honden. Deze hartige vloeistof wordt traditioneel bereid door botten te koken, waardoor waardevolle voedingsstoffen worden onttrokken die de gezondheid van je hond kunnen bevorderen. In dit artikel zullen we de voordelen van bottenbouillon voor honden bespreken en hoe je het gemakkelijk zelf kunt maken.

De Voordelen van Bottenbouillon voor Honden

 1. Gewrichtsgezondheid: Bottenbouillon bevat collageen en gelatine, twee stoffen die essentieel zijn voor gezonde gewrichten. Deze componenten kunnen helpen bij het verminderen van gewrichtsontsteking en pijn, vooral bij oudere honden of rassen die gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen.
 2. Gezonde Huid en Vacht: De voedingsstoffen in bottenbouillon, zoals aminozuren en mineralen, dragen bij aan een glanzende vacht en gezonde huid. Honden met huidproblemen kunnen profiteren van de hydraterende eigenschappen van bouillon.
 3. Spijsverteringsgezondheid: Bottenbouillon kan helpen bij het kalmeren van een gevoelige maag en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Het helpt bij het herstellen van het darmslijmvlies en kan diarree en andere spijsverteringsproblemen verminderen.
 4. Immuunsysteem: De aminozuren en antioxidanten in bottenbouillon kunnen het immuunsysteem van je hond versterken, waardoor hij beter bestand is tegen ziekten.
 5. Hydratatie: Bouillon is een uitstekende manier om je hond gehydrateerd te houden, vooral op warme dagen. Het kan ook helpen bij herstel na ziekte of inspanning.

Zelf Bottenbouillon Maken voor Je Hond

Het maken van bottenbouillon voor je hond is eenvoudig en vereist slechts een paar basisingrediënten:

Ingrediënten:

 • Botten (bijvoorbeeld kippenpoten, runderbotten of visgraten ,)
 • Water
 • Groenten (optioneel, bijvoorbeeld wortels, selderij, pompoen)
 • Kruiden (vermijd uien en knoflook)
 • Een grote pot

Instructies:

 1. Plaats de botten in een grote pan en voeg voldoende water toe om ze te bedekken.
 2. Voeg groenten en kruiden toe naar smaak. Zorg ervoor dat je geen uien of knoflook gebruikt, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor honden.
 3. Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen op laag vuur gedurende minstens 4-6 uur. Hoe langer je het kookt, hoe meer voedingsstoffen er vrijkomen.
 4. Laat de bouillon afkoelen en verwijder de botten en groenten. Je kunt het residu weggooien. Belangrijk: geef nooit de gekookte botten aan je hond die kunnen splinteren.
 5. Bewaar de bouillon in de koelkast. Het zal een geleiachtige textuur krijgen als het afkoelt, wat normaal is.
 6. Serveer de bottenbouillon aan je hond als een traktatie of meng het met zijn voer voor extra smaak en voedingswaarde.

Conclusie

Bottenbouillon is niet alleen een smakelijke traktatie voor je hond, maar ook een gezonde. Door deze eenvoudige, zelfgemaakte bouillon aan zijn dieet toe te voegen, kun je bijdragen aan de gewrichtsgezondheid, een glanzende vacht, een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem voor je trouwe metgezel. Het maken van bottenbouillon is een kosteneffectieve manier om de gezondheid van je hond te ondersteunen en hem te verwennen met iets lekkers.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review