Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Vachtverzorging langharig konijn

In de konijnenwereld zijn verschillende langharige exemplaren te vinden. En wat zijn ze mooi! De lange haren raken wel eerder in de klit en ook blijft er gemakkelijk vuil in hangen. Maar met de juiste spullen in huis houd je ook de vacht van je langharige konijn mooi en klitvrij.

 

Hoe vaak verzorg je de lange haren van je konijn?

Controleer de vacht van langharige konijnen dagelijks op klitten en haal die er direct uit. De meeste langharige hangoren kam en borstel je dus iedere dag. Als je klitten vindt, kam je een konijn minimaal twee keer per week. Hiermee voorkom je dat de vacht gaat vervilten. Denk daarbij ook aan de haren op de pootjes en de buik.

Net als honden en katten kennen ook konijnen twee keer per jaar een ruiperiode; in het voorjaar en in het najaar. Dan help je je konijn door hem iedere dag te kammen en te borstelen.

 

Kammen maar!

Met fijne kam voor konijnen <hyperlink> haal je de klitten uit de vacht. Pas als die weg zijn, kam en borstel je de rest van de haren. Daarvoor is een slickerkam voor konijnen/knaagdieren  handig in gebruik, zeker om de onderlaag goed te kunnen verzorgen. Daarna gebruik je nog een borstel met zachte haren zodat je ook het laatste vuil en stof uit de konijnenvacht haalt.

De meeste konijnen vinden het niet fijn als ze gedwongen lang stil moeten blijven zitten. Train jezelf er daarom in dit klusje rustig maar vlot uit te oefenen. Met de speciale Auto Brush Petite  gaat het kammen je nog sneller af. Je konijn zal je dankbaar zijn!

 

2-persoonsklusje

Het makkelijkste is om de vacht van een langharig konijn met z’n tweeën te verzorgen, zeker in het begin. Zorg dat de ander ook een bekende van je dier is zodat die hem rustig kan vasthouden. Zo houd jij je handen vrij voor het kammen en borstelen. Beloon je konijn tussendoor en blijf gedurende de vachtverzorging rustig tegen hem praten.

 

Check, check

Gebruik jullie ‘borstelmoment’ ook om de vacht en huid te controleren op parasieten, kale plekken en oneffenheden als rode plekken en huidschilfers. Schimmelinfecties zijn goed te bestrijden met een antischimmelmiddel van Beaphar 

 

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review