Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Intelligentiespelletjes voor je hond en kat.

De meeste huisdieren houden wel van een spelletje. Heerlijk achter een bal aanrennen of eten uit een Kong zien te vissen. Maar je kunt ook een stapje verder gaan: kies voor intelligentiespelletjes om je dier te vermaken én mentaal uit te dagen! 

 

Balletje-balletje

Iedereen kent het wel: balletje-balletje. Het spel waarbij drie bekers voor je staan met onder één van de bekers een balletje. De bekers worden zonder op te tillen snel om elkaar heen gedraaid en vervolgens moet je raden onder welke beker het balletje ligt. Dit spel kun je ook met je hond doen. Oefen eerst met één beker en een hondenbrokje of -snoepje dat je ernaast legt. Vervolgens kun je het brokje onder het randje leggen van de beker. Als de hond begrijpt dat hij het brokje kan pakken, dan ga je naar de volgende stap. Leg het brokje onder de beker en kijk of je huisdier het snapt. Zo kun je uiteindelijk uitbouwen naar drie bekers. 

Houten activity board

Dit houten spel is speciaal gemaakt voor honden en katten. Je kunt zelf een startpositie bedenken en je huisdier kan met z’n poot of snuit blokjes en schuifjes verplaatsen. Als je dier de blokjes op de juiste manier verschuift, dan komen er brokjes tevoorschijn. Er zijn verschillende houten activiteitenspellen beschikbaar: de rechthoekige versie , ronde versie  en de zeshoek Moet je dier rust houden vanwege een medische ingreep ook dan kan een puzzel uitkomst bieden.

Doos met wc-rollen

Heb je veel wc-rollen over? Gooi ze dan niet weg! Je kunt er een leuke speelbox mee maken voor je hond of kat. Pak een kartonnen doos en leg wat brokjes onderin de doos. Daar bovenop kun je de wc-rollen neerzetten, leggen of door elkaar gooien. De wc-rollen vormen een soort ballenbak om in te speuren en daar is je viervoeter wel even zoet mee.

Op zoek in de tuin

Een simpele manier om je hond op een slimme manier te vermaken, is door snoepjes of zijn favoriete knuffeltje in de tuin te verstoppen. Begin makkelijk, zodat de hond het spel begrijpt. De meeste honden zijn goede speurders, waardoor je het steeds iets moeilijker kunt maken. Dit soort spelletjes zijn ook erg leuk om te spelen met de kinderen , ook die kunnen zich verstoppen voor de hond.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review