Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Heb je een graskauwer?

Waarom eet mijn hond gras?

Valt het je op dat je hond regelmatig gras eet? De meeste hondenbaasjes denken dan meteen aan misselijkheid, en dat kan inderdaad de oorzaak zijn. Maar er zijn ook onschuldige redenen waarom grassprieten een grote aantrekkingskracht op honden kunnen hebben.

Als je hond gras eet…

Eerst even de verschillende oorzaken van het gras eten door honden op een rij:

  • Sommige honden vinden gras gewoon lekker, zeker het ‘voorjaarsgras’ kan de echte fijnproevers onder de viervoeters verleiden.
  • Vooral jonge honden eten soms gras uit nieuwsgierigheid; ze zijn dan gewoon benieuwd hoe dat groene spul smaakt.
  • Maagdarmproblemen zoals misselijkheid; het doorslikken van gras gebruikt je hond dan om braken op te wekken.
  • Uit pure verveling kunnen honden ook gras gaan eten.
  • Het dwangmatig kauwen en doorslikken van grassprieten kan bij dieren ook een teken van stress of verveling zijn.

Grassprieten in de hondenbuik

Op zich kan het geen kwaad als je hond wat schoon gras binnenkrijgt, maar als hij vaak hele happen naar binnen werkt, is het verstandig naar de oorzaak te kijken. Laat eerst medische oorzaken door een dierenarts uitsluiten, zeker als je viervoeter naast het gras eten ook veel braakt, boert, smakt en/of diarree of een borrelende buik heeft. 

Heb je het idee dat je trouwe maatje gras eet omdat hij last heeft van stress? Probeer daar de oorzaak van te achterhalen zodat je deze kunt aanpakken. Een hondengedragstherapeut kan je daar eventueel bij helpen.

Balletje-balletje

Bij honden die uit verveling gras eten kan je gelukkig zelf veel doen om ze meer afleiding en uitdagingen te geven. Met de tips om jullie uitlaatrondes uitdagender te maken  maak je jullie wandelingen interessanter en wordt je viervoeter meer geprikkeld door alle nieuwe dingen die hij ziet, hoort en ruikt. Daarnaast kan het helpen om zijn favoriete speeltje mee te nemen tijdens jullie wandelingen. Is je hond bijvoorbeeld een echte ballenfanaat ? Maak jullie buitenavonturen dan interactiever door balletjes te laten apporteren. Maar ook een flostouw , piepspeeltje   of hondenknuffel  kan een mooie afleiding zijn zodra je hond weer naar grassprieten begint te happen. 

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review