Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Extra beweging voor je huiskat.

Huiskatten krijgen vaak te weinig prikkels: daardoor vervelen ze zich gemakkelijk. Verveling en een gebrek aan beweging kunnen leiden tot gedragsproblemen en gewichtstoename. Wist je dat een kat die te veel weegt gemiddeld 2 jaar korter leeft? Oftewel: lichaamsbeweging is een must voor elke kat. Van nature slapen roofdieren veel. Maar onderschat je kleine rover niet: eenmaal ‘wakker’ barst je kat van energie! En dát is het moment waarop je ze fysiek kunt stimuleren.

1. Maak een katata!

Katten grijpen graag naar dingen die boven hen hangen. En al zeker als er lekkernijen in verstopt zitten! Hoe maak je zo’n piñata of eerder: katata? Easy! Neem een bakje of bekertje zoals een leeg yoghurtpotje. Maak een gaatje in de bodem en stop er lekkere brokjes  . Hang de katata op met een touwtje zodat je kat er nét bij kan. Wedden dat ze niet rust voordat ze alle brokjes ‘gevangen’ heeft ? Lekkerrrrr en… goed voor de spieren van je kleine jager!

2. Met 2 is leuker dan alleen

Een hond staat altijd te springen om met z’n baasje te spelen. Bij een kat moet je waarschijnlijk wat langer aandringen. Het moet écht de moeite waard zijn om hun schoonheidsslaapje even te laten. Hoe zorg je er dan voor dat ze de nodige lichaamsbeweging krijgen? Simpel én gezellig: haal 2 katten in huis! Als ze het goed met elkaar kunnen vinden, doen ze niets liever dan elkaar achtervolgen en met elkaar worstelen. Zo verbranden ze razendsnel calorieën. Missie opnieuw geslaagd!

3. Plaats een kattentoren: klimplezier van het hoogste niveau

Een kattentoren geeft je pluizenbol alle ruimte om te spelen, hangen, springen en omhoog te klauteren. Hoe meer verdiepingen en schuilplaatsen, hoe uitdagender en leuker. Verstop de brokjes en ze zal jou haar speurderskills bewijzen. Wanneer je kat bovenop de toren zit, vindt ze het geweldig om als koning van de jungle de omgeving nauwlettend in de gaten te houden. Al eens op gelet? A-weema-weh!

4. Hoe behendig is jouw kat?

Laat je kat niet meteen de gekste dingen uitvoeren, begin eenvoudig. Knip de onderkant van een papieren zak af en draai die op z’n kant. Leg een traktatie aan het ene uiteinde en moedig je kat aan om door de zak te lopen.

Mag het wat spannender? Gebruik een hoepel in plaats van een papieren zak. Leg een snoepje of speeltje aan de andere kant en train je kat om erdoorheen te lopen. Na een tijdje kan je de hoepel én de traktatie steeds hoger houden. Een ideale test om te zien of jouw kat ook zo’n durver is!

5. Doe eens gek met lasers!

Niets leuker dan je kat teasen met een laserpointer. Voor jou een hilarisch moment, topentertainment én de ideale work-out voor jouw kat. 

Belangrijk: katten moeten voldoening hebben van hun jacht. Ze geven niet op tot de ze de prooi onder hun poten kunnen vangen en voelen. Als de rode stip verdwijnt of zich even richt op een poot, raakt je kat gefrustreerd. Zet het spel dus tijdig verder met een écht speeltje. Moedig je kat bijvoorbeeld aan om de ongrijpbare straal te ‘vangen’ door het licht te richten op een van haar knuffels. Voordat je de straal verplaatst, moet je kat de knuffel – haar welverdiende prooi – stevig onder haar poten voelen. Let wel op: schijn nooit in de ogen van je kat.

Streef ernaar om zo’n 10 tot 15 minuten per keer met je kat te spelen. Als ze het niet leuk vindt, laat ze dat wel weten. Geef haar wat liefde en iets  lekkers  om van te smullen.

6. Laat je kat jagen op het voer.

Katten zijn van nature jagers en niets zo natuurlijk voor een kat als moeite doen voor het eten.Met de bewegende muizen van Doc and Phoebe vang jij 2 vliegen in 1 klap . Vul de mechanische muizen met wat voer en laat ze los! Het voordeel is dat je het natuurlijk jachtinstinct van je kat stimuleert en meteen zorgt voor extra beweging binnenshuis.

Je zult zien: deze spelletjes houden je kat niet alleen fit, ze versterken ook jullie band. 


 

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review