Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Kattennagels verzorgen

Met de juist verzorging geef je een kat sterke nagels op een goede lengte. Deze groeien niet in, behouden hun krabvermogen en maken dat je kat vrij kan bewegen. En daar kun jij als baasje voor zorgen. Aan de slag!

Op natuurlijke manier kattennagels slijten

Kattennagels groeien hun hele leven lang, dat is ook zo bij wilde katachtigen. De voorouders van jouw huistijger slijpen hun nagels aan bomen en door over ruwe ondergronden te lopen. En dat gedrag zie je ook terug bij je kat. Buiten slijten katten hun nagels zodra ze over de straat of stoep lopen, en je hebt vast wel eens gezien hoe ze fanatiek aan een boom krabben. Toch leggen onze huisdieren buiten minder kilometers af dan hun voorouders en raken binnenkatten geen straat of boom aan. Maar daar is wat op gevonden…

Binnenshuis nagels slijpen

In huis kun je de natuurlijke manier waarop katten hun nagels slijpen nabootsen met een stevige krabpaal  en losse krabplanken Dit zorgt er al deels voor dat de kattennagels niet te lang worden. Toch zal je zowel bij binnenkatten als bij dieren die buiten komen de nagels wel eens moeten knippen. Vooral als ze een dagje ouder worden.

Kattennagels knippen

Voor het knippen van kattennagels gebruik je een speciaal nagelschaartje of vijl voor katten. Pak dit klusje altijd in alle rust op en laat je kat stap voor stap wennen aan de handelingen. Eerst aan de schaar of vijl, en vervolgens aan het knippen zelf. Knip of vijl alleen een stuk af van het dode deel van de kattennagel: dit is het witgekleurde gedeelte. Heeft je kat sterk  donkergekleurde nagels, dan zie je het verschil tussen het dode en het levende deel niet. In dat geval kun je ze beter laten knippen bij een trimsalon of door de dierenartsassistent. Dat is ook een goede tip als de nagelverzorging niet lukt doordat je kat bijvoorbeeld te angstig is.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review