Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Yummie, dit vind ik lekker! tips voor een voedzaam hamster maaltje

Hamstervoer en gezonde hamstersnacks

Waaruit bestaat hamstervoer en wat vinden hamsters eigenlijk lekker om te eten? Ze houden van verschillende ingrediënten en hebben zowel droog als vers voedsel nodig. Ontdek meer over een samengesteld maaltje waar je hamster van zal smullen!

 

Hamstervoer: de basis

Wist je dat hamsters een uitgebalanceerd en divers dieet nodig hebben? Deze knagertjes mogen dan heel klein zijn, ze hebben een zeer specifieke voedingsbehoefte. Het eten dat je hamster nodig heeft:

  • verschillende granen en zaden
  • gedroogde groente
  • havermout
  • grassen en hooi
  • vers groenvoer
  • dierlijke eiwitten

 

 

Voedingsstoffen voor een gezonde hamster

Granen en zaden vindt je hamster niet alleen superlekker, hij haalt er ook voedingsstoffen uit die hem langer fit en gezond houden. Dagelijks geef je hiervan één à twee theelepels die je aanvult met gedroogde groente en havermout. Zorg voor hamstervoer met een laag vetgehalte en een eiwitgehalte van 15 tot 20%. Hiervoor kun je ook drie keer per week gedroogde insecten, kwark of biologische yoghurt geven. Het gras en hooi dat je dagelijks geeft zorgen voor extra vezels, mineralen en vitaminen.

Wil je er zeker van zijn dat je knaagdier de juiste voedingsstoffen in de goede verhouding binnenkrijgt? Kies dan voor een compleet hamstervoeder 

 

Snacktime!

Geef je hamster dagelijks een portie vers groenvoer zoals groente, kruiden en paardenbloemen. Vers fruit en noten kun je ook aan je knaagdier geven, maar geef hiervan alleen kleine beetjes vanwege het hoge suiker- en vetgehalte.

Groenvoer kun je ook als snack gebruiken, alhoewel je hiervoor ook prima verantwoorde hamstersnacks kunt geven. Die maken het eten voor je hamster bovendien lekker afwisselend!

 

Maak het eten voor je hamster uitdagend

Iedere dag je voer keurig in een bakje geserveerd krijgen, ideaal toch? Niet voor hamsters. Die hebben de natuurlijke behoefte om te graven, zoeken en klauteren voor hun eten. Verdeel het hamstervoer eens door het verblijf en hang bijvoorbeeld een snack op. Hierdoor geef je je hamster meer uitdaging, beweging en plezier.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review