Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Maak van je balkon een kattenparadijs

Heb je geen tuin maar wel een heerlijk balkon? Ook daar kun je een waar kattenparadijsje van maken! Wat tips en ideetjes om voor je kat het balkon om te toveren tot een fijne buitenplek.

Katvriendelijk balkon

Op een katvriendelijk balkon vindt je huistijger plekjes om rustig te liggen, worden zijn zintuigen geprikkeld en kan hij volop ontdekken. Als jouw kat een echte ‘springer’ is kun je het balkon extra veilig maken met een balkonnet. Dat ziet er misschien iets minder sierlijk uit maar voor je huisdier doet het niets af aan zijn buitenplezier, en het net voorkomt ernstige valpartijen. 

Lekker liggen

Wanneer en waarop ligt jouw kat het lekkerst? Als de ruimte van je balkon het toelaat kun je je huistijger meerdere fijne ligplekjes geven. Zeker in de zomer kun je het beste zorgen voor plaatsjes in de schaduw. Op een krabpaal klauteren vinden de meeste katten geweldig, daar kun je ook gebruik van maken. Wanneer je een paal met plateaus op het balkon plaatst, heeft je kat ook meteen een mooi uitzichtpunt om alle indrukken in zich op te nemen.

Snuffelen, graven en proeven: op ontdekking!

Planten kleden je balkon leuk aan en kunnen het kattenparadijs van interessante luchtjes voorzien. Ook is het heel leuk om voor je kat een speur – en ontdekkingstocht te maken. Hiervoor zet je verschillende plaatsen wat kattengras en kattenkruid en verstop je wat kattenbrokjes. Op de grond kun je een soort graafbak maken door wat zand of aarde in een open bak te leggen. 

Een waterfonteintje met bewegend water maakt het kattenparadijsje helemaal af. Dit kan ook goed werken voor huistijgers die normaal gesproken moeilijke drinkers zijn.

‘Mag ik weer naar binnen?’

Zorg dat je kat weer van het balkon naar binnen kan wanneer hij dat zelf wil. Het kan bijvoorbeeld te warm of juist te koud op zijn buitenplaatsje worden. Of misschien heeft hij gewoon behoefte aan jullie gezelschap als jullie binnenshuis zitten. Zie je het niet zitten om de deur open te laten staan? Maak dan gebruik van een kattenluikje. Dit kan ook in een balkondeur of zelfs in een raam geplaatst worden.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review