Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

 

Speelgoed voor cavia’s

Je cavia zal zeker genieten tijdens het spelen. Deze vrolijke knager krijgt graag aandacht en wanneer hij speelt, wordt hij uitgedaagd en krijgt hij de nodige afleiding. Ontdek wat je dier leuk vindt om te doen en wat geschikt speelgoed is voor cavia’s.

 

Voordelen van het spelen voor cavia’s

Vermaak voor je cavia heeft meerdere voordelen. Het spelen:

  • geeft je knager extra beweging;
  • biedt hem afleiding;
  • gaat stress tegen;
  • door samen te spelen bouwen jullie een sterke band op;
  • het stimuleert knaaggedrag – goed voor de tandjes!

 

Niet klimmen maar eten

Cavia’s zijn nou niet bepaald de atleten van het dierenrijk. In tegenstelling tot andere knaagdieren doe je ze dan ook geen plezier met intensief klim- en klauterwerk. Een cavia is gek op eten en moet dit ook de hele dag door doen om zijn maagdarmstelsel actief te houden. Hier kun je goed op inzetten om de interesse van je knager te wekken en hem in beweging te krijgen. Kies voor speelgoed waar je eten in kunt verstoppen of beloon hem tijdens het spelen met een lekkere snack 

 

Het betere hersenwerk

Naast fysieke uitdagingen vindt een cavia het ook fijn om mentaal gestimuleerd te worden. Dit stimuleert zijn denkvermogen en werkt goed tegen stress. Bovendien kun je met een braintrainer  het fysieke en mentale op een leuke manier combineren.

 

Leuk speelgoed voor cavia’s

Probeer verschillende speeltjes uit om er achter te komen waaraan jouw cavia het meeste plezier beleeft. Populair speelgoed onder cavia’s:

 

 

 

Ik voel me veilig!

Spelende cavia’s zijn ontzettend leuk om naar te kijken, maar ze vertellen je ook dat zij zich veilig voelen. Wanneer deze dieren hun omgeving niet vertrouwen, laten ze hun speelgoed namelijk links liggen. Beoordeel voordat je start met nieuw speelgoed het verblijf van je cavia’s nog eens goed. Met caviahuisjes en nestmateriaal  zorg je voor fijne schuil- en rustplekken en geef je je vriendjes een extra veilig gevoel.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review