Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Keep it cool! Afkoeltips voor honden en katten

Het laten afkoelen van honden en katten kan in de zomer een uitdaging zijn. Warme dagen waarbij de buitentemperatuur behoorlijk heftig kan zijn, vragen om wat extra creativiteit. Maar wees gerust, met deze afkoeltips help je jouw hond of kat veilig de zomer door. 

Hond of kat afkoelen in de schaduw 

Sommige huisdieren zijn gek op de zon, toch kun je ze tijdens hete zomerdag het best in de schaduw laten liggen om af te laten koelen. In de tuin creëer je eenvoudig extra schaduwplekjes met parasols, maar ook struiken, bomen en hoge planten bieden extra schaduw. Probeer daarnaast je woning zo koel mogelijk te houden en zorg dat je dier zich daar altijd kan terugtrekken als het hem buiten te warm wordt.

De ultieme dorstlesser

Je hond of kat heeft natuurlijk altijd fris drinkwater nodig, maar zeker tijdens warme dagen kan je dier niet zonder extra vocht. Bij katten kan dat een uitdaging zijn omdat ze van nature geen gulzige drinkers zijn. Een leuk idee om het drinkwater interessanter te maken is het toevoegen van bouillon. Maak deze zelf zonder daar zout of andere smaakversterkers aan toe te voegen. Bij sommige katten is het al voldoende om een drinkfonteintje neer te zetten; het stromende water prikkelt hun nieuwsgierigheid.

Extra verkoeling op het buikje

Honden en katten raken hun warmte maar moeilijk zelf kwijt, daarom kunnen ze jouw hulp goed gebruiken bij het afkoelen. Vochtige doeken, koelhalsbanden gelpacks en koelmatten  zijn daar handige hulpmiddelen voor. Leg matten, doeken en gelpacks wel alleen tegen het buikje van je huisdier en eventueel tegen de kussentjes van hun pootjes, dus niet over hun rug. 

Waterpret!

Een zwembadje is voor veel honden ideaal om lekker in af te kunnen koelen. Het beste is om hier geen ijskoud water voor te gebruiken en je hond eerst aan de watertemperatuur te laten wennen. Maak zijn pootjes bijvoorbeeld even nat. Is jouw hond nog wat huiverig om het water in te gaan? Drijvend speelgoed of een brokje in het water kan voor sommige viervoeters wonderen doen! Ook zijn er leuke waterspelletjes voor honden verkrijgbaar.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review