Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Ontdek deze leuke wandelgebieden voor honden

 

Wandelen met je hond is supergezellig en ontspannend. Nóg leuker voor je hond is het om nieuwe wandelgebieden te ontdekken. Bossen vol met interessante luchtjes, zand om in te graven en modder om lekker doorheen te rollen. Ter inspiratie hier een paar leuke, afwisselende wandelgebieden:

Wandelgebied Spanderswoud voor honden, Hilversum

  • Honden mogen deels loslopen

Het wandelgebied Spanderswoud is een extra natuurvriendelijk bos. Dode takken en bomen blijven liggen als onderkomen voor insecten en andere kleine dieren. Honden mogen bijna overal loslopen, alleen op sommige wandelroutes moeten ze aangelijnd zijn. Let goed op de borden onderweg. Extra aanlokkelijk aan dit wandelgebied zijn de beekjes waar je hond een heerlijke duik in kan nemen.

Hondenbos Het Leesten & Natte Neuze Route, Ugchelen

  • Honden mogen loslopen

Een bos gericht op honden, waar ze los mogen lopen en volop kunnen ontdekken! In het bos worden in een omheind gebied kleine paadjes afgewisseld met prachtige brede lanen. Centraal ligt een grote, open plek. Ook heel leuk is de Natte Neuzen Route van zo’n 3 kilometer die deels door het losloopgebied en deels daarbuiten loopt. In het buitengelegen gedeelte mogen honden alleen loslopen als ze goed onder appèl staan. 

Knarbos, Lelystad

  • Honden aangelijnd

Gek op flora en fauna? Bezoek dan het Knarbos, één van de mooiste natuurgebieden in Flevoland en daarom zeker een bezoek waard. In en rondom het bos vind je een ondiepe waterplas, zangvogels, een wilgenreservaat en er wonen zelfs bevers. Daarnaast kun je onderweg ook runderen en pony’s tegenkomen. Wil je jullie tocht uitbreiden, bewandel dan ook de Knardijk en loop langs de oude werkhaven.

Reeuwijkse hout, Reeuwijk

  • Honden mogen er grotendeels loslopen

Dit recreatiegebied ligt aan de Reeuwijkse plassen binnen het Groene Hart van Nederland. Je kunt een heerlijke boswandeling dus combineren met waterpret. Honden mogen in het grootste gedeelte van het Reeuwijkse hout loslopen en je vindt aan de rand een leuk hondenstrandje. Grindpaden worden in het gebied afgewisseld met geasfalteerde weggetjes.

De vesting van Willemstad, gemeente Moerdijk

  • Honden mogen loslopen

Willemstad is een historisch vestingstadje waar je een mooie wandeling kunt maken, terwijl je zelf onderweg geniet van culturele bezienswaardigheden. Het losloopgebied bestaat uit twee delen: De binnendijkse omwalling van de vesting en de buitendijkse beschermingswal die langs de gracht loopt. Tijdens het wandelen met je hond zullen jullie veel plekjes tegenkomen waar de viervoeter het water in kan.

Oeverlanden Hollands Diep,  Strijensas

  • Honden mogen deels loslopen

De Oeverlanden Hollands Diep is een natuurgebied in de Hoeksche Waard. In het wandelgebied rondom het schattige uitkijkkasteeltje Motte bij het idyllische dorpje Strijensas, ligt een hondenstrandje. In dit gedeelte mogen honden loslopen. In sommige andere delen van de Oeverlanden Hollands Diep moeten honden aangelijnd worden. 

 

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review