Shop

Let op: Diepvries bestellingen niet meer mogelijk vanaf dinsdag 13 September 16:00

Say cheeeese! Over sterke kattentanden

 

Met een goede gebitsverzorging houdt je kat sterkte tanden en kiezen. Het reinigen door tandenpoetsen is daar een belangrijk onderdeel van, maar ook met voeding en snacks heb je al invloed op het tegengaan van tandplak. Tips voor een sterk kattengebit.

 

Gebitsverzorging bij katten start met kauwen

Harde kattenbrokjes en kauwsnacks zijn al een eerste stap richting een goede gebitsverzorging voor je kat. Door het kauwen ‘schuurt’ je huistijger zijn tanden en kiezen, waarmee tandplak al deels voorkomen wordt. Natuurlijk heeft ook natvoer voor katten  zijn voordelen. Sterker nog, er zijn zelfs huistijgers die niets anders willen eten. In dat geval meng je gewoon wat brokken door het natvoer.

 

Tandenpoetsen

Ondanks het fanatiek kauwen van je kat zullen er altijd wat voedselresten en bacteriën in zijn bek achterblijven. Maar door kattentanden en -kiezen te poetsen kun je ze goed reinigen. Geen overbodige luxe als je je bedenkt dat tandplak zich al snel om kan zetten in tandsteen. Gebruik voor het tandenpoetsen een speciale tandenborstel en tandpasta voor katten. Het liefst laat je je dier daar als kitten al aan wennen. Voor het trainen kun je het best een oefenborsteltje gebruiken.

 

Extra verzorging voor kattengebit

Maak van een goede gebitsverzorging een vaste routine voor je kat. Net als bij mensen is het gewoon een belangrijk onderdeel van de lichaamsverzorging. Bacteriën die op het gebit achterblijven kunnen zelfs een gezondheidsrisico voor je kat zijn. Naast het kauwen en poetsen kun je gelukkig nog een stapje zetten om zijn tanden en kiezen extra sterk te maken. Voeg mondwater voor katten toe aan het drinkwater. Dit gaat de vorming van tandplak tegen door bacteriën en voedselresten op te lossen.

 

Periodieke gebitscontrole

Laat het gebit van je kat twee keer per jaar door de dierenarts controleren. Zo weet je zeker dat je huistijger zonder gebitsproblemen door het leven gaat en lekker van zijn eten kan blijven genieten.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review