Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Sportschool dicht? Dit is de ideale personal trainer voor thuis.

Thuis sporten met je huisdier

Nu de sportscholen helaas nog steeds dicht zijn is sporten met je huisdier een leuke manier om samen in beweging te blijven. Bovendien zal je merken dat de interactie en het samenspel jullie onderlinge band versterkt. En binnenshuis is veel meer mogelijk dan je denkt! De leukste ideetjes op een rij.

Thuissport met ritme

Hoe groot is jullie ritmegevoel? Doggy dancing is het samen met je hond uitvoeren van trucjes op jullie favoriete muziek. En dat kan heel laagdrempelig beginnen met een pootje geven en een rondje draaien. Kies trucjes die je viervoeter al kent en bouw daar combinaties mee. Regelmatig ongedwongen oefenen en je hond belonen doen de rest. 

Tip: Kies een up-tempo nummer uit om lekker veel positieve energie uit deze sport te halen.

Dansen met je kat

Je leest het goed: cat dancing! Ook katten kunnen trucjes leren die je in verschillende combinaties op muziek uitvoert, al zal niet iedere huistijger daar open voor staan. In dat geval kun je voor een alternatief kiezen door zelf dance moves uit te voeren en ondertussen brokjes te werpen zodat je kat je blijft volgen.

Agility voor hond en kat

Agility (behendigheid) is een sport die vooral bekend staat bij hondenbaasjes, maar die zeker ook voor katten erg leuk kan zijn. In de woonkamer zet je een parcours uit dat je samen met je huisdier doorloopt. Denk bijvoorbeeld aan een tunneltje, hoepel, horden en een loopplank. Om katten te motiveren kan het bij deze sport handig zijn om een speelhengel in te zetten zodat ze die achterna kunnen jagen.

Fitness met je hond of kat

Met een beetje creativiteit kun je je huisdier ook prima bij je fitnessoefeningen betrekken:

  • Geef je hond een high five iedere keer dat je bij sit-ups overeind komt;
  • Samen de loopband bedwingen, rekening houdend met de fysieke grenzen van je dier;
  • Laat je hond of kat op je rug liggen terwijl je push-ups doet;
  • Balletjes laten apporteren terwijl je een wall sit doet. 

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review