Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Hondengedrags deskundigen, voor extra good dogs

Nadieh Cuijten​

Nadieh Cuijten is auteur van ‘Je Hond Beter Begrijpen’ en binnenkort komt haar tweede boek uit. Zij is gediplomeerd gedragstherapeute voor honden die werkt onder de naam The Spiritual Dog Mom en helpt je om de taal van jouw trouwe viervoeter te begrijpen met haar holistische benadering.

Nadieh staat als intuïtief coach jou en je dier graag bij. Vrouwen en dieren in hun kracht zetten is haar grootste passie. 

Nadieh haar blogs vind je onder ontdek meer.

The Doodle School

Onrustig gedrag bij je Labradoodle? Sloopgedrag? Niet altijd luisteren? Trekken aan de lijn? Opspringen? Coco de Bont kan je alles vertellen over dit gedrag. Vooral ook hoe je het kunt oplossen. Als dochter van een van de eerste en grootste Australian Labradoodle fokkers van Nederland, heeft zij ruim 18 jaar ervaring met het gedrag en de opvoeding van deze eigenwijze, grappige slimmeriken.

Als hondencoach en -gedragsdeskundige gespecialiseerd in Labradoodles, Cobberdogs en aanverwante rassen, is zij Coco’s Doodle School gestart. Ook is Coco coauteur van “The Doodle Look Book”, over de juiste manier van vachtverzorging (zonder wekelijks borstelen). Als “doodlecoach” helpt zij baasjes met de opvoeding van hun Labradoodle. Vanuit haar visie wil je in de opvoeding van honden duidelijk zijn welk gedrag je verwacht, maar kijk je ook naar de behoeften van je hond. Een voorbeeld: stel je hond sloopt vaak dingen, dan heeft corrigeren geen enkele zin. Simpelweg voorzien in de kauwbehoefte, door altijd kauwmateriaal beschikbaar te stellen (honden moeten 24/7 kunnen kauwen!), is vaak genoeg om het sloopgedrag te stoppen.

Als een hond ongewenst gedrag laat zien is dat vaak slechts een symptoom van het daadwerkelijke probleem. Er is altijd een onderliggende oorzaak. Bij doodles maakt de achtergrond van jachthondrassen (retrievers, spaniels, poedels) dat probleemgedrag een andere oorzaak heeft dan bijvoorbeeld bij waakhonden of herders. Enkel het gedrag aan de oppervlakte aanpakken door middel van corrigeren of afleiden werkt niet, of slechts tijdelijk, omdat het de oorzaak niet aanpakt. Daarnaast is er vaak sprake van miscommunicatie tussen baas en hond. Het is daarom belangrijk hondentaal te leren herkennen en zelf ook toe te passen: door bijvoorbeeld weg te draaien bij opspringen geef je zelf een kalmeringssignaal in hondentaal!

Wil je alles leren over hondentaal, het gedrag en de opvoeding van je Labradoodle, Cobberdog of andere doodle-achtige? Volg dan @cocosdoodleschool op instagram of kijk op www.thedoodleschool.nl voor doodle-weetjes, adviezen en opvoedtips!

Schrijf een review