Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Een huisdier adopteren uit binnen- of buitenland

Heb jij al eens gedacht aan het adopteren van een huisdier? Asielen zitten bomvol met lieve dieren. Zij zijn daar vaak niet terechtgekomen door gedrags- of andere problemen, maar door pure pech. Via adoptie kun je zo’n schat een mooi nieuw leven bieden en verrijk je meteen dat van jezelf. Prachtig toch? 

Adoptie binnen Nederland

Als je een huisdier uit Nederland wilt adopteren, kun je terecht bij een asiel of een stichting die herplaatsers aanbiedt. De laatste zijn dieren die nog in huis verblijven maar een nieuw thuis zoeken.  

De asielen waarborgen de veiligheid van hun kostgangers en asielmedewerkers kunnen je veel vertellen over het karakter en de gezondheid van hun viervoeters. Bovendien zorgen de asielen dat een kat gecastreerd of gesteriliseerd is voor plaatsing en dat zowel honden als katten gechipt en volledig gevaccineerd zijn.

Ga je liever voor een herplaatser via een stichting? Kijk dan of de organisatie een ANBI-status heeft.

Hond of kat uit het buitenland: tips!

Ook het adopteren van een dier uit het buitenland is heel dankbaar. De arme beestjes daar moeten vaak op eigen kracht zien te overleven en wachten met smart op een gouden mandje. Hier houd je rekening mee als je een hond of kat uit het buitenland haalt:

  • Vaccinaties, bij honden inclusief die tegen hondsdolheid;
  • chip en Europees paspoort; 
  • gezondheidscontrole door dierenarts;
  • adoptie- of koopovereenkomst;
  • vervoer van hond of kat;
  • eventuele importdocumenten.

Hulp bij adoptie uit het buitenland

Vaak is het verstandiger om niet zelf een dier uit het buitenland te halen. Gelukkig zijn er allerlei stichtingen die je bij zo’n adoptie willen helpen. Wel is het een must eerst onderzoek naar de betrouwbaarheid van zo’n organisatie te doen. Een betrouwbare stichting heeft ook contactpersonen in Nederland. Verder zal zo’n stichting kennis met je willen maken, nazorg aanbieden en heeft ze opvangmogelijkheden voor het geval jullie hond of kat toch zijn draai niet kan vinden.

Onlangs ging Renate langs bij DOA , het asiel van Amsterdam de video zie je hier

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review