Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Happy dog tuin

Tuininrichting voor de hond

Wist je dat je van je tuin een leuke speelplaats voor je hond kunt maken? Daar kun je bij een nieuwe tuininrichting of –aanleg rekening mee houden. Zorg voor een vrije speelruimte, veilige plantjes en hondvriendelijke luierplekjes.

 

Tuin ingericht als hondenspeelplaats

Maak in je tuin, het liefst centraal, een grote vrije speelruimte voor je hond. Want enthousiaste hondenpootjes houden geen rekening met nette bloembedden en pas gepote plantjes. Bloemperkjes kun je veilig langs de randen van je tuin maken, zolang jullie stuiterbal een eigen speelplaats heeft die hij makkelijk kan bereiken. En vindt hij daar de leukste hondenspeeltjes  en speeltoestellen dan is het omwoelen van aarde een stuk minder interessant.

 

Welke plantjes?

Als hij eenmaal zijn eerste speelenergie kwijt is, gaat je hond graag op ontdekking in de tuin. Want ga maar na; al die geuren! Voor de hondenneus is een tuin als één grote snuffelmat. En komt hij een interessant plantje tegen, dan wil hij daar misschien ook een hapje van nemen. Hier kun je rekening mee houden bij het kiezen van de beplanting. Zorg voor plantjes die veilig voor je kwispelende viervoeter zijn, zodat je fijnproever de smaak naar hartenlust kan testen.

 

Schaduw en rust

Zeker tijdens warme zomerdagen is het belangrijk dat je hond voldoende schaduw in de tuin vindt. Richt je buitenplaats daarop in. Met heesters en bomen zorg je voor natuurlijke schaduwplaatsen, maar natuurlijk kunnen afdakjes ook een oplossing zijn. De plekken buiten het zonlicht zijn ook veilige rustplaatsen waar je een lekker hondenbedje kunt maken. Want van al dat spelen word je best moe…

 

De ultieme dorstlesser

Water; het klinkt wat minder spannend dan een zomerse cocktail, maar honden kunnen niet zonder. Met een drinkbak op standaard  in de tuin zorg je ervoor dat het water vrij blijft van steentjes, plantresten en andere rommel.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review