Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Hond of kat mee in de auto

Wanneer je je hond of kat meeneemt in de auto, bijvoorbeeld voor vakantie of een bezoekje aan de dierenarts, dan wil je dit zo veilig mogelijk doen. Tegelijkertijd wil je dat je viervoeter zich op zijn gemak voelt en comfortabel zit. Maar welke verschillende manieren zijn er om je huisdier in de auto te vervoeren?

Huisdieren in de auto: wat zegt de wet eigenlijk?

De Nederlandse wet schrijft niet voor hoe je een hond of kat in de auto moet vervoeren. Wel staat omschreven dat het vervoer geen gevaarlijk situaties of verkeershinder mag opleveren.

In het buitenland kunnen andere regels gelden

In sommige landen wordt wel specifiek voorgeschreven hoe je een huisdier in de auto moet vervoeren. Belangrijk wanneer je hem meeneemt op vakantie! Check per land waar jullie doorheen reizen wat de regels voor het vervoer  zijn.

Zo zit je hond veilig in de auto

Om honden veilig in de auto mee te nemen zijn er mandjes , benches , tuigjes,  hondengordels en –stoeltjes . Heb je een grote auto, dan kun je je hond ook in de kofferbak te vervoeren. Daar heeft hij lekker veel bewegingsvrijheid. Een nadeel is wel dat je viervoeter bij een botsing minder goed beschermd is. Plaats in ieder geval een rek of net achter de achterbank zodat je hond niet bij je kan komen.

Kat als reisgezelschap

Voor katten zijn mandjes en benches het meest comfortabel. Deze zet je met de gordel vast op de achterbank. Ook zijn er speciale reistuigjes  voor hen verkrijgbaar. Kijk wat het best bij je huistijger past en neem wat speelgoed en een vertrouwd dekentje mee. Hierdoor zal hij zich meer op zijn gemak voelen. Voor de meeste katten is meerijden in de auto namelijk best spannend.

Auto onder de hondenharen

Ook al zijn we gek op onze trouwe maatjes, hun haren en modder hebben we liever niet in de auto. Gelukkig biedt de  hondendeken  de oplossing. Je kunt hem gemakkelijk in je auto plaatsen en hij is simpel schoon te maken. Ideaal!

Extra tips

  • Check of je autoverzekering een manier van vervoeren voor huisdieren voorschrijft;
  • Plaats een mandje of bench altijd dwars op de rijrichting;
  • Laat je hond of kat nooit alleen achter in de auto;
  • Door in kleine stapjes te oefenen kan je hond of kat wennen aan het meerijden in de auto;
  • Feromonenspray is een handig hulpje bij dieren die erg angstig zijn;
  • Een absorberend matje helpt bij spontane plasjes onderweg.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review