Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

De 5 beste tips voor de meest aantrekkelijke krabpaal

Een krabpaal is een onmisbaar object voor een huiskat, maar dat neemt niet weg dat ook buitenkatten heel veel baat hebben bij de juiste krabpaal. Staat er een in jouw huis, maar krabt jouw kat liever aan de bank en aan het vloerkleed? Of kijkt hij er eigenlijk helemaal nooit naar om? Dat is zonde, want het kan zo leuk zijn (en daarnaast ook heel gezond)! 

Tegenwoordig worden er veel verschillende krabpalen aangeboden. Maar, waar moet je nu op letten en hoe maak je zo’n krabpaal extra interessant voor jouw kat?

  1. Maak zowel verticaal als horizontaal krabben mogelijk! 

Wanneer een kat zich uitrekt, doet hij dit het liefst van top tot teen. Zorg er daarom voor dat de krabpaal zó hoog is, dat de nageltjes van de kat niet boven de bovenste plank uitkomen. Krabt jouw kat niet alleen verticaal, maar ook horizontaal? Zorg dan voor zowel een staande als liggende krabstam (dan wordt het vloerkleed met rust gelaten)! 

  • Ga eens voor karton 

Je zal dit vast niet voor het eerst horen: katten zijn gek op karton! Denk maar eens aan die lege doos die even in de woonkamer stond. Daar kroop hij vast direct in. Voor de afwisseling zou je, zo nu en dan, eens karton kunnen bevestigen aan de krabpaal. Wist je trouwens dat er zelfs totale krabpalen zijn gemaakt van karton?

  • De ideale plek voor een krabpaal

Verstop de krabpaal niet in een hoek van de kamer, maar zorg dat hij makkelijk, en vanaf alle kanten, te bereiken is voor jouw kat. Zet ‘m neer waar de kat vaak te vinden is en eventueel in de buurt van een raam: katten zijn nieuwsgierige beestjes en houden graag alles in de gaten (ook vanaf hoge hoogtes)!

  • De kers op de taart…

Staat de goede krabpaal op de juiste plek, maar zou je je kat nog wel eens extra willen vertroetelen? Spuit dan wat kattenkruid of valeriaan op de krabpaal. Geloof ons: dat is gegarandeerd succes!

  • De leukste krabpalen voor jouw lieveling

Op huisdieren.nl hebben we speciaal voor jou een zorgvuldig geselecteerd assortiment aan krabpalen waarvan we zeker weten dat jouw kat hier heel vrolijk van wordt! 

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review