Shop

Let op: I.v.m. feestdagen, geen pakketleveringen op 24, 25, 26 december en 1 januari.

Vind de juiste match

Welke kat past bij mij?
Hoe kies je een kat die bij jullie past? Hoe meer het dier op jouw persoonlijkheid en leefomstandigheden aansluit, hoe beter het tussen jullie zal klikken en je hem gelukkig kunt maken.

Welk kattenras kies je?

Iedere kat is anders, maar het ras kan wel wat zeggen over het karakter en de verzorging. Zo gaat er veel meer tijd zitten in de vachtverzorging van langharige katten dan die van hun kortharige soortgenoten. En wil je een kat die alleen maar binnen leeft, dan is een rasechte buitenavonturier als de Noorse Boskat niet handig.

Borstelkilometers maken

Vind jij het juist heerlijk om je kat dagelijks te vertroetelen met een uitgebreide kam- en borstelbeurt? Laat dan je oog vallen op een langharige kat. De Ragdoll en de Maine Coon zijn bijvoorbeeld populaire langharige rassen. Qua karakter verschillen deze huistijgers echter enorm. Waar de Ragdoll een zeer rustige, kalme ‘zenkat’ is, gaat de Maine Coon eerder door voor jeugdige spring-in-’t-veld met zijn clowneske fratsen. Zo zie je maar, het kapsel zegt ook niet alles 😉

Knuffelen of observeren?

Katten staan bekend als zelfstandig, maar kunnen onze aandacht op de juiste momenten zeker waarderen. Of een kat ook van knuffelen houdt, verschilt echt per dier, al is het ene kattenras van nature aanhankelijker dan het andere. Zo is de Blauwe Rus zo op zijn baas gericht dat hij meer op een hond lijkt – hij kan zelfs trucjes leren – volgt de Abessijn je overal, maar zal het een Bengaal meestal een worst zijn wat jij van iets vindt. Hij vertelt je wel wat je voor hem moet doen. 

Lekker robuust

De Europees Korthaar wordt beschouwd als het officieel erkende kattenras dat het meest robuust is, ook qua gezondheid. Het ras stamt af van de boerenkat en is een prachtige mix van goede eigenschappen van Scandinavische kattenrassen die vroeger leefden. Qua vachtkleuren zijn deze katten net Suprise-eitjes; er loopt echt van alles rond.

Kitten of volwassen kat adopteren?

Wie wordt er niet verliefd bij het zien van een nestje schattige kittens  die – door elkaar heen krioelend – samen spelen? Maar voordat je besluit een kitten te nemen, is het goed ook een volwassen kat te overwegen. Veel leuke katten wachten in het asiel namelijk op een nieuwe baas en van hen kan men al met zekerheid zeggen hoe het karakter is.

Vind jouw maatje

De voorbeelden in dit artikel zijn typeringen zoals een kattenras gemiddeld is. Maar de ene kat is de andere niet. Bovendien zijn er nog talloze andere huistijgers. Daarom is het belangrijk kennis te maken met een kat zoals hij is. Vraag informatie aan een erkende fokker of de medewerkers van het asiel.

Aanbevolen voor jou

Schrijf een review